Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας

Προς αναβολή οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνεχείς συζητήσεις, καταλήγουν στην απόφαση να αναβάλλουν κατά μία εβδομάδα τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Στην αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι και των πέντε υποψηφίων, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας -που αναμένεται απόψε ή αύριο, Παρασκευή. 

 Η διαδικασία του πρώτου γύρου θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και του δευτέρου (σ.σ. εφόσον προκύψει) στις 24 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, σχετική πρόταση είχαν καταθέσει ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Αίτημα του Νίκου Παππά για μετάθεση των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ζήτησε μετάθεση των εκλογών τουλάχιστον για μια εβδομάδα εξαιτίας των γεγονότων. «Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, λόγω της έκτακτης κατάστασης. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα», αναφέρει σε δήλωσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση:

Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων.

Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.

Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.

Αναβολή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά και ο Στέφανος Τζουμάκας

 Μετά τον Νίκο Παπά, αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ ζητά και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΔ, Στέφανος Τζουμάκας, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «η χώρα διέρχεται δοκιμασία», σημειώνοντας πως «Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται». Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Τζουμάκας εκφράζει την αλληλεγγύη του «σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση», ενώ τονίζει πως «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:
Η χώρα διέρχεται δοκιμασία.

Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται.
Θέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση.

Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.

Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται.

Πρώτα η Ζωή!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα