Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πυρκαγιές

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις πυρκαγιές

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης για τις πυρκαγιές.
«Όλοι είμαστε πληγωμένοι από όσα προηγήθηκαν και οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τις φωτιές.

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης και της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη χώρα.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι οι χειρισμοί που έγιναν εκ των πραγμάτων δεν ήταν επιτυχείς και τόνισε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα, αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

Ιδιαίτερα, ανέφερε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής παραμένει προτεραιότητα, τονίζοντας τη σημασία του 112.

«Δική μας προτεραιότητα ήταν είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εμείς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε το 112 και να σώζουμε ανθρώπινες ζωές», είπε.

«Αφήσατε τη χώρα ανέτοιμη και αθωράκιστη»
Την ίδια στιγμή ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την πως άφησε τη χώρα ανέτοιμη και αθωράκιστη, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αφήσατε τη χώρα ανέτοιμη και αθωράκιστη. Εσείς έχετε την ευθύνη. Δεν περιμένουμε ένα ρεπορτάζ για το τι συνέβη. Δεν είναι επιτυχία ότι αδειάσατε ένα νοσοκομείο και ότι απομακρύνατε τα αεροπλάνα από τη Νέα Αγχίαλο», δήλωσε και συνέχισε:

«Περιμένουμε και τη λογοδοσία και την ευθύνη. Δεν υπάρχει χρόνος για συγγνώμες. Οι νέες εξαγγελίες δεν είναι αξιόπιστες. Τα έχετε ξαναπεί. Τώρα αυτό κάνει κακό στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν μπορείτε να εγγυηθείτε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα