Ελλάδα σε ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή: Να αποσυρθούν άμεσα

Ελλάδα σε ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή: Να αποσυρθούν άμεσα

Με γραπτό διάβημα παρενέβη η ελληνική πλευρά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Έπειτα από σχετικές οδηγίες που έλαβε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ζήτησε να αποσυρθούν οι ευχές του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου χερσεών δυνάμεων στην Άγκυρα προς την Τουρκία.

Η ανάρτηση που προκάλεσε την ένταση

«Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο έθνος που μας φιλοξενεί» στέλνει η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) που έχει έδρα τη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

H… νίκη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βέβαια σήμανε τη σφαγή για τον ελληνικό πληθυσμό και από τη στιγμή που Ελλάδα και Τουρκία συνυπάρχουν στο ΝΑΤΟ, τέτοιες αναρτήσεις δεν… «βοηθούν».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση: «Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και τ\ων Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Αντίστοιχο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρσι στην αντίστοιχη επέτειο. Τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ελλάδας που είχε προχωρήσει σε διάβημα στο ΝΑΤΟ, με το οποίο ζητούσε τη διαγραφή της ανάρτησης, όπως και είχε γίνει.

πηγή: newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα