Περιφέρεια Αττικής: Στον Νίκο Χαρδαλιά το γαλάζιο χρίσμα – Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Περιφέρεια Αττικής: Στον Νίκο Χαρδαλιά το γαλάζιο χρίσμα – Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Και επισήμως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Έντονο ήταν όλο το σαββατοκύριακο το παρασκήνιο στην ΝΔ για να καταλήξει ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που αναφέρει ότι θα στηρίξει το κόμμα του την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

Οπωσδήποτε, ωστόσο οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις έχουν φέρει κραδασμούς και αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σφραγίζοντας έτσι την ανατροπή της γαλάζιας στήριξης στον νυν περιφερειάρχη Αττικής του οποίου η παρουσία σε εκδήλωση στο Ζάππειο προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου.

Νωρίτερα υπήρχαν διεργασίες προκειμένου να εξεταστεί η κάθοδος του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στον δήμο.

«Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα μας». Τα καλύτερα είναι μπροστά», έγραψε ο Γιώργος Παπανικολάου.

Η συγγνώμη δεν ήταν αρκετή
Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν γαλάζια στελέχη που διαφώνησαν με την άρση της στήριξης στον Γιώργο Πατούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έλαβε τις αποφάσεις του, παρότι και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αττικής είχε απολογηθεί για το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Την ίδια ώρα την πρώτη του ανάρτηση έκανε ο Νότης Μηταράκης, μετά την υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό.

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα».

Ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής γραφείου Τύπου ΝΔ είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Είναι ξεκάθαρη η αναγνώριση του λάθους από τον κ. Μηταράκη. Είναι σταθερή η στάση του πρωθυπουργού να μην κάνει εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα».

Ένδεια και υποκρισία καταλογίζουν στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Νίκος Φαραντούρης, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA: «Εντελώς αναντίστοιχες οι μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού 3 εβδομάδες πριν επισκεπτόμενος το αρμόδιο υπουργείο σε σχέση με την εικόνα διάλυσης που είδαμε το τελευταίο δεκαήμερο».

Ενώ, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσα από την πρωινή εκπομπή του MEGA υπογράμμισε: «Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με την ουσία. Ασχολείται μόνο με την επικοινωνία».

Εν αναμονή ανακοινώσεων από την κυβέρνηση το θέμα των πυρκαγιών, όπου θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα