Μητσοτάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θα θέσουμε υψηλές προδιαγραφές

Μητσοτάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θα θέσουμε υψηλές προδιαγραφές

Τα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, των οποίων οι βάσεις ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, συνεχάρη ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Για εκείνα τα παιδιά που τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, η ζωή είναι γεμάτη και άλλες ευκαιρίες και σίγουρα δεν σταματά ποτέ στο επίπεδο της μιας εξέτασης. Θα υπάρχουν πάντα και άλλες δυνατότητες να πετύχετε τους στόχους τους οποίους έχετε θέσει» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 Αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο του υπουργείου Παιδείας το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά πλούσιο και ξεκινάει από την προσχολική αγωγή, στην οποία θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα μεταφέροντας σ΄αυτό και αρμοδιότητες από άλλα , ακριβώς επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η επιστήμη πια μας λέει πόσο σημαντική είναι η διαμόρφωση των συνάψεων του εγκεφάλου προ της ηλικίας των έξι ετών.

«Πιστεύω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία πραγματικής επανάστασης για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Έτοιμη η κυβέρνηση να καταθέσει νομοθέτημα για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων»
Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας. «Με πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως -εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση» είπε.

«Αυτή η ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία θα διορθωθεί, αλλά με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίσουμε ότι τα νέα πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν και θα εγκατασταθούν στη χώρα μας θα πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που η ελληνική πολιτεία θα έχει θέσει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Τέλος, αναφέρθηκε στην τεχνική και την επαγγελματική εκπαίδευση λέγοντας ότι σε αυτό τον τομέα θα γίνουν πολλά βήματα. «Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά υποδομής την προηγούμενη τετραετία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πειστούν τα νέα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους, ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την επιτυχία στη ζωή και ότι αυτή δεν περνάει αναγκαστικά μέσα από ένα πτυχίο εντός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα