Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Live η ομιλία του Πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Live η ομιλία του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ψηφίζεται απόψε (26.07.2023).

“Το κράτος είναι στην πρώτη γραμμή, όχι χωρίς αδυναμίες, αλλά με περισσότερα μέσα στη διάθεση του”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair και τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των ηρώων. 

Με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε “αποδεικνύουμε ότι μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Ο προϋπολογισμός που θα ψηφίσουμε φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Με το ίδιο νομοσχέδιο καθιερώνεται η δυνατότητα των κομμάτων να ποσοτικοποιούν τα προγράμματα τους”. 

“Μένουμε πιστοί στα συνθήματα μας και διαψεύδουμε όλους εκείνους που αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματός μας”, είπε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δίνονται για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια. “Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν”, είπε, υπογραμμίζοντας και τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος “Σπίτι μου”. 

“Οι μειώσεις στους φόρους και οι αυξήσεις στους μισθούς έχουν έρθει για να μείνουν”, τόνισε στη συνέχεια. 

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα