Κουτσούμπας για ψήφο αποδήμων: Κάνετε μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος

Κουτσούμπας για ψήφο αποδήμων: Κάνετε μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έναρξη της ομιλίας του στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων αναφέρθηκε στις πυρκαγιές τονίζοντας πως πως «η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι το άλλοθι αλλά ο πραγματικός λόγος για αλλαγή στην πολιτική προστασία με βάση την πρόληψη» και πρόσθεσε: «Πάρτε τώρα όλα τα μέτρα για να μην έχουμε άλλες τέτοιες καταστροφές» για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε πως «έχετε το θράσος να προβάλλετε την επιχείρηση εκκένωσης ως άθλο, προκρίνοντας ως λύση το “τρεχάτε να σωθείτε” σε δρόμους που ανοιγοκλείνουν», κάνοντας λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», ενώ μίλησε, επίσης, για την μεγάλη ντροπή του «τουριστικού θαύματος», να βουλιάζει ένα νησί από τουρισμό αλλά να καίγεται μέρες γιατί δεν έχει υποδομές και μέσα πυροπροστασίας. Σχολίασε μάλιστα πως το νομοσχέδιο «το καταθέσατε τις κρίσιμες ώρες που κάτοικοι και πυροσβέστες έδιναν άνιση μάχη με τις φλόγες και η καταστροφή συνεχίζεται»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σύνδεσε την κατάθεση του νομοσχεδίου με τις διαφαινόμενες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ρώτησε την κυβέρνηση εάν αυτή η βιασύνη να φέρει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, συνδέεται με την επιδίωξη να προωθηθούν οι διευθετήσεις με την Τουρκία. Προειδοποίησε δε ότι προετοιμάζεται ένας οδυνηρός και απαράδεκτος συμβιβασμός. «Γιατί αυτή η βιασύνη; Μήπως συνδέεται με μια άλλη σας βιασύνη να προωθήσετε τις διευθετήσεις με την Τουρκία;» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας λέγοντας πως «ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για αναγκαίες υποχωρήσεις και ότι η Εθνική Κυριαρχία είναι σχετική έννοια».

Επισήμανε ότι «αυτό που πάτε να κάνετε είναι μια μεγάλων διαστάσεων αλλοίωση του εκλογικού σώματος», σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ψηφίζουν Έλληνες του εξωτερικού τρίτης και τέταρτης γενιάς που δεν έχουν ουσιαστικούς δεσμούς με την χώρα μας. «Κάποιος από την Αυστραλία θα μπορεί να στηρίζει αύξηση των φόρων για όσους ζουν εδώ» ή «κάποιος από τον Καναδά θα ψηφίζει για το πώς θα είναι τα σχολεία στην Ελλάδα» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το βίντεο με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα