Προσφυγή στη Χάγη για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών: Είναι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία και είναι διαχρονική θέση

Προσφυγή στη Χάγη για οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών: Είναι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία και είναι διαχρονική θέση

Ο κ. Μαρινάκης στην ενημερωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, αλλά και για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλάσσων ζωνών.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μαρινάκης ήταν το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του Εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικους καταλόγους, ώστε να ψηφίζουν στον τόπο που βρίσκονται και ζήτησε από τα κόμματα και τους βουλευτές να δείξουν συνέπεια και να ανταποκριθουν.

Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για τις πρώτες αποφάσεις για τη στήριξη του ΕΚΑΒ ενώ για το νέο κύμα καύσωνα που έρχεται, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε επιφυλακή και οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να ακούν τις οδηγίες των αρχών.

Επίσης απάντησε σε διαδοχικές ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά και όσα είπε ο πρωθυπουργός για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

«Είναι η μόνη διαφορά μας με την τουρκία και είναι διαχρονική θέση η επιλυσή της στη βάση του διεθνούς δικαίου. Να αφήσουμε τις κορώνες», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα