Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και κομμάτων για τις δηλώσεις Φλωρίδη

Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και κομμάτων για τις δηλώσεις Φλωρίδη

Ολοκληρώνεται το βράδυ η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε αρκετά υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης με την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγεί υπουργούς ακόμα και σε… «αυτογκόλ».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε κριτική σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε επί ημερών ΝΔ στο τιμόνι της χώρας και συγκεκριμένα στη διαβόητη ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

«Ξέρετε πότε περιέργως εξαφανίστηκε το άρθρο αυτό από τον ποινικό κώδικα; Στην αναθεώρηση που κάνατε το 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είχε προηγηθεί στο στενό μαρκάρισμα από τον Σωκράτη Φάμελλο.

«Είχε νομοθετηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η ασυλία των Τραπεζιτών. Και έχουμε δύο περιστατικά. Την ασυλία των Τραπεζιτών, ενώ είχαμε παράνομη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ και την καθυστέρηση παραπομπής σε ακροατήριο του φακέλου της εξεταστικής επιτροπής που είχε πάει στον Άρειο Πάγο το 2017», ανέφερε ο κος Φάμελλος.

Το ζήτημα της Δικαιοσύνης απασχόλησε τα κόμματα και τις τοποθετήσεις τους σε σημαντικό βαθμό.

Οι χθεσινές τοποθετήσεις είχαν και την αρχηγική τοποθέτηση από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα περισσότερο πολύτιμος από ποτέ. Δεσμευόμαστε με ευθύνη το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαστε αντίθετοι στη λογική κοινωνίας χαμηλών προσδοκιών», δήλωσε η κα Αχτσιόγλου.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στις ανάγκες ειδικά προσλήψεων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το ζήτημα των προσλήψεων από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πρώτη προτεραιότητα οι προσλήψεις στο Υπουργείο Υγείας, άρα λοιπόν θα δώσουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τις ανάγκες που έχουμε και σύντομα κάθε μέρα εργαζόμενοι θα βελτιώνουμε τις συνθήκες του Εθνικού μας Συστήματος (Υγείας)», ανέφερε σχετικά.

Κλάδο ελαίας προς την Τουρκία αλλά και ετοιμότητα προάσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα το πρωί.

«Εξακολουθούμε να τείνουμε κλάδο ελαίας για ειρηνική συνύπαρξη λαών. Στέλνουμε ταυτόχρονα μήνυμα ότι θα προασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό αποτελεί δεδομένη συνταγματική υποχρέωση και καθήκον», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα