Γιώργος Σταμάτης: Ποιος είναι ο βουλευτής που εμφανίστηκε με τον σκύλο - οδηγό στην Βουλή

Γιώργος Σταμάτης: Ποιος είναι ο βουλευτής που εμφανίστηκε με τον σκύλο - οδηγό στην Βουλή

Μία από τις εμφανίσεις που τράβηξαν τα φώτα της προσοχής στην χθεσινή ορκωμοσία της Βουλής ήταν αδιαμφισβήτητα εκείνη του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργου Σταμάτη. 

Ο βουλευτής επέλεξε να πάει στην Βουλή συνοδευόμενος από δύο γυναίκες με προβλήματα όρασης και τον σκύλο- οδηγό Μπάμπου. Ο Γιώργος Σταμάτης προσήλθε στην ορκωμοσία με την ψυχολόγο και πρόεδρο της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών «Λάρα», Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και τη δικηγόρο Άγκαθα Καρρά.

Ο βουλευτής είναι αφοσιωμένος στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες και έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα για την ορατότητα των ανθρώπων αυτών.

Η τριάδα μαζί με τον Μπάμπου προκάλεσε πλήθος θετικών σχολίων, καθώς είναι η πρώτη φορά που σκύλος-οδηγός συμμετέχει στην ορκωμοσία. «Μπήκε λοιπόν ο Μπάμπου, ο σκύλος-οδηγός μου και στη Βουλή για την ορκωμοσία. Ανέμελος, χαρούμενος, σαν να πήγαινε στο πάρκο να παίξει! Γιατί για εκείνον, το ίδιο είναι! Είναι χαρούμενος που με βοηθάει και πάντα έτοιμος να πάμε παντού!», έγραψε σε ανάρτηση η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου.

 

Ποιος είναι ο Γιώργος Σταμάτης
Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στον τομέα της Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας. Από το 2006 εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων, όπου διετέλεσε υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης και ήταν υπεύθυνος για τη σύσταση και λειτουργία του πρώτου Συμβουλίου Μεταναστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, συνέταξε την  ενότητα για την κοινωνική πολιτική του Προγράμματος, ενόψει των εκλογών του 2019, εξειδικεύοντας μεταξύ άλλων τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του θεσμού του προσωπικού βοηθού για τα ΑμεΑ. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εστίασε στο σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών, με στόχο την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ειδικότερα, εκπόνησε την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας, την νέα Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Αστεγίας.

Είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), Σημείο Αναφοράς του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή της Σύμβασης των ΗΕ για τα άτομα με αναπηρία, Εθνικός Συντονιστής για την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα και υπεύθυνος της Γραμμής Αρωγής για τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και τους επιβαίνοντες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών .

Είναι εθελοντής Διασώστης – Σαμαρείτης Α’ Τάξεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα