ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση να υπάρξουν τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι της ΚΟ μέχρι την εκλογή προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση να υπάρξουν τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι της ΚΟ μέχρι την εκλογή προέδρου

Πρόταση για τέσσερις αναπληρωτές προέδρους της ΚΟ, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Σπιρτζης και συγκεκριμένα τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιογλου, Αλέξη Χαριτση και Νίκο Παππά, το οικονομικό επιτελείο δηλαδή.

 Για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έχουν προταθεί οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Παππάς.

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε η πρόταση για τον βουλευτή Β Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο, για τη θέση του προέδρου της Κο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο τέλος Αυγούστου και εκλογή προέδρου αρχές Σεπτεμβρίου από τη βάση, φέρεται να εισηγήθηκε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Ο Σωκράτη Φάμελλος είναι πλέον η πρόταση για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά τη σχετική εισήγηση της Κίνησης Μελών, μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη.

Ο κ. Φάμελλος είναι ένα πρόσωπο που σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώνει τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Η Όλγα Γεροβασίλη προτείνεται για αντιπρόεδρος της Βουλής όπως φέρεται να επιθυμεί και η ίδια. Επίσης, για Γραμματείς της ΚΟ έχουν προταθεί οι Σία Αναγνωστοπούλου και Διονύσης Καλαματιανός, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η συνεδρίαση άρχισε με τον Πάνο Ρήγα να θέτει θέμα για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον απόηχο του επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριάκης, και στη σκιά της νέας ήττας.

 Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και μέλος του οργάνου, απουσιάζει από τη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, πρόσωπα όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος αλλά και στελέχη της Ομπρέλας αντέδρασαν λέγοντας πως δεν είναι η συγκεκριμένη συνεδρίαση ο χώρος για να συζητηθεί αυτό το θέμα.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις εισηγήσεις της Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνιας Σβίγκου και ακολούθησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ αναμένεται να μιλήσουν όλα τα μέλη του οργάνου.

Σημειώνεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άρχισε με σημαντική καθυστέρηση, λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι, με αρχικό προγραμματισμό για τις 12. Στη συνεδρίαση, όπως αναμενόταν, δεν προσήλθε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Εκτός από το ζήτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας οι τάσεις ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ποια θεωρούν ότι θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα και ειδικά ο χρόνος για την διεξαγωγή συνεδρίου και για την ανάδειξη νέου προέδρου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα