ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος εποχής για τον Αλέξη Τσίπρα – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος εποχής για τον Αλέξη Τσίπρα – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου στην Κουμουνδούρου.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι θα είναι «παρών» σε αυτή τη διαδικασία και σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές που θα γίνουν.

Επισήμανε ότι έχει εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα είναι δίπλα σε όλη αυτή τη διαδικασία, «η μάχη για τις ιδέες δεν ορίζεται από την καρέκλα που κατέχει κανείς», υπογράμμισε.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας ορίστηκε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται ή μέσα στον Ιούλιο ή 17-24 Σεπτεμβρίου πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας και με την παραίτησή του, δρομολόγησε εξελίξεις, τις οποίες ήθελε να προχωρήσουν, δηλαδή την εκλογή προέδρου πριν απ΄ τις αυτοδιοικητικές εκλογές εν αντιθέσει με την ομπρέλα που ήθελε να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά να πάνε σε εκλογή προέδρου.

Όσον αφορά στα ονόματα τα οποία είναι τα πιθανά για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, 63 ετών, επικεφαλής της ομπρέλας. Κύκλοι που πρόκεινται στην ομπρελά θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητά του.

Δεύτερη υποψηφιότητα, Αλέξης Χαρίτσης: Προέρχεται από τους «πασοκογενείς», είναι ένας τεχνοκράτης ο οποίος μπορεί να αρθρώσει έναν πολιτικό λόγο. Τρίτη υποψηφιότητα είναι αυτή της Έφης Αχτσιόγλου. Ωστόσο το ζήτημα θα «καεί» εξαιτίας του επεισοδίου που πήγαν να πιαστούν στα χέρια το βράδυ των εκλογών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος – ο οποίος είναι σύντροφος της Έφης Αχτσιόγλου –  με τον Πάνο Ρήγα.

Επίσης στο τραπέζι είναι και το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος «βγήκε μπροστά», ωστόσο έχει το μειο9νέκτημα ότι δεν είναι στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα