Σπαρτιάτες: Η σχέση με του κόμματος με τον Κασιδιάρη – Ρητορική μίσους και ακροδεξιές απόψεις

Σπαρτιάτες: Η σχέση με του κόμματος με τον Κασιδιάρη – Ρητορική μίσους και ακροδεξιές απόψεις

Προβληματισμό, τόσο στα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και σε νομικούς κύκλους αλλά και στους δημοκράτες πολίτες, προκαλούν οι κινήσεις των μελών του μορφώματος «Σπαρτιάτες».
Ο αρχηγός του, Βασίλης Στίγκας, που το βράδυ των εκλογών έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, τώρα ισχυρίζεται ότι δεν τον γνωρίζει προσωπικά.

Η σχέση Στίγκα – Κασιδιάρη
Οι αναρτήσεις του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές Δομοκού, επιβεβαιώνουν την υπόγεια σχέση του με το νεοεισερχόμενο στη Βουλή κόμμα «Σπαρτιάτες».

Κασιδιάρης και Στίγκας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Το βιογραφικό του προέδρου των «Σπαρτιατών», όπως ήταν αναρτημένο στην ιστοσελίδα του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρεται στην γνωριμία του με καταδικασμένο νεοναζί.

«Τον Αύγουστο του 2020 συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν θέμα χρόνου συμπόρευση στον κοινό αγώνα για τη μετωπική πολιτική ρήξη με το κατεστημένο που οδηγεί τη χώρα μας στον αφανισμό και την καταστροφή».

Ως δια μαγείας, το βιογραφικό εξαφανίζεται από την ιστοσελίδα του κόμματος  «Έλληνες» και ο Βασίλης Στίγκας σε συνέντευξή του, αρνείται ακόμα και την γνωριμία με τον Ηλία Κασιδιάρη, μια γνωριμία για την οποία το 2020 δήλωνε περήφανος.

«Ποτέ δεν τον έχω δει…».

Μπορεί να τεθεί εκτός;
Οι νομικοί ερίζουν για το αν και πώς είναι δυνατόν να μπει φραγμός σε ένα κόμμα που ήδη έχει μπει στη Βουλή, χωρίς να αποκλείουν να χρειαστεί να ξαναψηφίσουν οι πολίτες στις 12 περιφέρειες που οι «Σπαρτιάτες» εξέλεξαν βουλευτές.

Προς το παρόν, οι 12 βουλευτές των «Σπαρτιατών» θα ορκιστούν κανονικά τη Δευτέρα.

Ρητορική μίσους
Τα κηρύγματα μίσους σε θέματα μεταναστών και ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τους «Σπαρτιάτες» είναι στην ημερησία διάταξη.

«Γιατί οι ομοφυλόφιλοι να είναι στην επικαιρότητα; Για να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, την ελληνική οικογένεια», λέει ο πρόεδρος του κόμματος.

Η γενιά του Πολυτεχνείου για τον υποψήφιο των «Σπαρτιατών» Αλέξανδρο Ζερβέα, δεν έφερε την πτώση της χούντας, παρά μόνο δεινά. Όπως υποστηρίζει, στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί.

«Στο Πολυτεχνείο έγινε εκκόλαψη πολιτικών παρασίτων. Η γενιά του Πολυτεχνείου έδωσε ανεργία, ακρίβεια, διαφθορά και εμβολιασμούς».

Οι «Σπαρτιάτες» είναι κατά των αμβλώσεων κι έχουν τη λύση για  ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες από βιασμό. Το κράτος θα πληρώνει και θα κρατάει το παιδί, σύμφωνα με υποψήφιο του κόμματος στην Άρτα.

«Αμβλώσεις δε θα γίνονται εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την υγεία της εγκύου ή κάποιο ηθικό κόλλημα, όπως αν το παιδί προέρχεται από βιασμό. Αλλά ακόμα και τότε το κράτος μπορεί να παρεμβαίνει, να δίνει στην έγκυο 25.000 ευρώ και να της λέει δώσε μου το παιδί».

Καπηλεύονται το όνομα της Σπάρτης, καπηλεύονται την ιστορία και τα σύμβολα, κόντρες στο διαδίκτυο για την περικεφαλαία, με πολλούς χρήστες να ζητούν να βγουν οι περικεφαλαίες και να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των «Σπαρτιατών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα