Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας - Η απουσία Αγαπηδάκη, η βιασύνη Χρυσοχοΐδη και το μοναδικό μέλος με πολιτικό όρκο

Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας - Η απουσία Αγαπηδάκη, η βιασύνη Χρυσοχοΐδη και το μοναδικό μέλος με πολιτικό όρκο

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα στιγμιότυπα που προκάλεσαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον από την τελετή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη έλαμψε δια της απουσίας της λόγω… κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook, δεν θα μπορέσει να παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης καθώς διαγνώστηκε θετική στον COVID-19.  

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε μάλιστα στην ανάρτησή της ότι δεν είχε κολλήσει κορονοϊό τρία χρόνια τώρα, αλλά τελικά δεν το απέφυγε.

Στην ανάρτησή της, αναφέρθηκε στη θέση που της εμπιστεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «είναι σπουδαία η τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιώσω την επιλογή του».

Με τη σειρά του απασχόλησε ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν έμεινε για την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία, μετά την ορκωμοσία του.

Μάλιστα, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε χαμογελώντας πως ο κ. Χρυσοχοΐδης βιάζεται να πιάσει δουλειά…

Εντύπωση ακόμη προκάλεσε το γεγονός ότι από τα 63 μέλη του κυβερνητικού σχήματος, μόνο ένας έδωσε πολιτικό όρκο: Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου, όπως είχε κάνει και το 2020.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα