Οι Σπαρτιάτες στην Βουλή: Εκλεκτικές συγγένειες και οι προκλητικές δηλώσεις Κασιδιάρη

Οι Σπαρτιάτες στην Βουλή: Εκλεκτικές συγγένειες και οι προκλητικές δηλώσεις Κασιδιάρη

Η «περικεφαλαία» σηκώθηκε από την πρώτη στιγμή. Και αποκάλυψε μια νέα Χρυσή Αυγή με… φερετζέ. Μαζί, αναπόφευκτα, βύθισε στα τάρταρα κάθε προσπάθεια της πρώτης βερσιόν κυβέρνησης Μητσοτάκη να πείσει πως οι επαναλαμβανόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να μην παίξει ρόλο στην εκλογική μάχη ο Ηλίας Κασιδιάρης έπιασαν τόπο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιαρη για τη στήριξη του. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα» ήταν η ευχαριστήρια αναφορά του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Σπαρτιάτες», Βασίλη Στίγκα, προς τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη. Αξιοσημείωτο γεγονός πως περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές που εκλέγονται σχετίζονται με τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά και με την Χρυσή Αυγή.

Η αλήθεια βέβαια ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες και την ήξεραν μέχρι και οι πέτρες. Φυλλάδια και γιγαντοαφίσες ανά την Ελλάδα ενημέρωναν τον κόσμο πως «ο Ηλίας Κασιδιάρης στηρίζει το κόμμα Σπαρτιάτες». Οι «Σπαρτιάτες» που στην εκλογική αναμέτρηση της απλής αναλογικής δεν κατέβηκαν καν στο πεδίο της μάχης, μετά την «ευχή» που τους έδωσε μέσα από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης, άλλοτε κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ξεπήδησαν στον πολιτικό χάρτη, στον δρόμο για την δεύτερη κάλπη, και πέρασαν με άνεση το κατώφλι της Βουλής.

«Νενικήκαμεν» έγραψε στο Twitter ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης. Με φωτογραφία δική του μπροστά από τα κάγκελα της φυλακής «στόλισε» την ανάρτηση του, δηλώνοντας προκλητικά πως θα «επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη γραμμή των Εθνικών Αγώνων». Έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «ανεπανάληπτο θρίαμβο των Ελλήνων που μάχονται Υπερ Πατρίδος» και «πρωτοφανή πανωλεθρία του συστήματος εξουσίας», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως «συντρίψαμε έναν εχθρό αλαζονικό και υπερφίαλο, που διέθετε μεγάλη αριθμητική υπεροπλία, δεν διέθετε όμως υψηλή στρατηγική».

Οι «Σπαρτιάτες» τοποθετούνται στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος με τη ρητορική τους να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική» υποστηρίζοντας πως αποτελούν το ανάχωμα σε όποιον επιβουλεύεται την Ελλάδα, την Ορθοδοξία και την Οικογένεια.

Θέλουν να εμφανίζονται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού». Αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων» και θεωρούν πως οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή.

Ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας είναι πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Το 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό του Βασίλη Καπερνάρου. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Έχει συνεργαστεί με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και έχει συμπορευθεί με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του καταδικασμένου για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Γιάννη Λαγού.

«Εκλεκτικές συγγένειες»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δικηγόρος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς είχε δραστηριοποιηθεί στους «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη. Σε συνέντευξη του μάλιστα, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα των «Ελλήνων» του Ηλία Κασιδιάρη, ο εκπρόσωπος τύπου των «Σπαρτιατών» δήλωνε: «Η ψυχή του λιονταριού του Ηλία Κασιδιάρη, βρύχησε προκειμένου ο Έλληνας Πολίτης, να συνειδητοποιήσει με ενάργεια ότι η πρόθεσή του είναι, ο Ελληνικός λαός, να παραμείνει ζωντανός και κραταιός ασκώντας το δικαίωμα ψήφου προς τους Σπαρτιάτες ίνα επιτευχθεί συν Θεώ το Θαύμα, οι Σπαρτιάτες να μπουν στην βουλή και θα μπουν, καθότι τότε και μόνον τότε, θα κλείσουν οι κερκόπορτες και θα ληφθούν αποφάσεις με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου και εθνικού Συμφέροντος». Σημειώνεται πως έγινε ευρύτερα γνωστός όταν «σήκωσε» το θέμα με την προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο, με αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις ως δικηγόρος οικογένειας μαθητή.

Με τίτλο «Για τον άνθρωπο Ηλία Κασιδιάρη» έχει υπογράψει κείμενο στην ιστοσελίδα των «Ελλήνων» από την πλευρά του ο Γιώργος Μανούσος, ο οποίος εκλέγεται στον Β2' Δυτικό Τομέα Αθηνών, έχει υπογράψει κείμενο στην ιστοσελίδα των «Ελλήνων» με τίτλο «Για τον άνθρωπο Ηλία Κασιδιάρη». Εξυμνώντας τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη γράφει, μεταξύ άλλων, πως «στα 10 χρόνια πολιτικής του δραστηριότητας που είδαμε πράγματα τα οποία δεν έχουμε δει ποτέ ξανά από πολιτειακό παράγοντα ή μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας».

Το ακροδεξιό κόμμα που στηρίχθηκε από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, εξέλεξε συνολικά 12 βουλευτές. Ανάμεσά τους και ο Διονύσιος Βαλτογιάννης, κουμπάρος του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή, Κώστα Μπαρμπαρούση.

«Ο Διονύσης Βαλτογιάννης είναι 52 ετών κατάγεται από το Μάστρο Οινιάδων, είναι αγρότης και πατέρας δυο παιδιών. Είναι εξάλλου κουμπάρος του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση ο οποίος συμμετείχε στον προεκλογικό αγώνα του Διονύση Βαλτογιάννη ο οποίος μάλιστα εκπροσωπούσε στο παρελθόν σε εκδηλώσεις το μόρφωμα “Έλληνες" του Κασιδιάρη» διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο τοπικό Agrinionews.

.ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα