Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε μανίκια»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε μανίκια»

Οι πανηγυρικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα εκλογικά αποτελέσματα το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Στα κομματικά στελέχη που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Πειραιώς, απευθύνθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών που βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία με άνετη αυτοδυναμία 158 βουλευτών.

«Όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην καθεμιά και τον καθέναν. Σήμερα το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά με μια άνετη πλειοψηφία και μας έδωσε εντολή να πάμε μπροστά στο δρόμο της προόδου και της κοινωνικής συνοχής. Για μένα η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να αυξήσει τα ποσοστά της, να κερδίσει περισσότερους φίλους, αλλά κυρίως να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο του διχασμού και της τοξικότητας που άνοιξε πριν μια δεκαετία. Θέλω να ξέρετε ότι η ευθύνη που αισθάνομαι στους ώμους μου είναι βαριά. Σήμερα θα γιορτάσουμε και αύριο θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Η ΝΔ είναι σήμερα το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό βουλευτών που είχαμε το 2019. Μόνο που τώρα η διαφορά με τον βασικό μας αντίπαλο είναι 24 μονάδες ενώ τότε ήταν 8.

Αυτή η πολιτική κυριαρχία δεν είναι συνταγή αλαζονείας. Θα ζητήσω από όλους να είναι προσγειωμένοι. Οι πολίτες έχουν προβλήματα που απαιτούν να τα λύσουμε. Είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και εκφράζω και όσους συμπολίτες μας δεν μας στήριξαν. Θα πορευτούμε με γνώμονα την ενότητα του λαού μας. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των πολιτών με το έργο της δεύτερης τετραετίας μας. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαστε σήμερα μπροστά στα κομματικά μας γραφεία. Η ΝΔ απέδειξε και όντας στην κυβέρνηση μπορεί να έχει το καλύτερα οργανωμένο κόμμα που απέδειξε τις δυνατότητές του.

Σύνδρομο στέρησης από την εκλογική διαδικασία δεν θα έχουμε γιατί σε λίγους μήνες είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ένα χρόνο οι ευρωεκλογές».

Μητσοτάκης: Σκληρή δουλειά, δεν θα δεχθώ καμία έπαρση ή αλαζονική συμπεριφορά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα