Τσίπρας σε Κωνσταντοπούλου: Το Μαξίμου χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας

Τσίπρας σε Κωνσταντοπούλου: Το Μαξίμου χορηγός της Πλεύσης Ελευθερίας

Στο «στόχαστρό» του έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για τα καλά χθες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι το οποίο πέρασε στα «ψιλά» από πολλά ΜΜΕ κι αυτό έχει τη σημασία του σε σχέση με τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας; Ότι η Πλεύση Ελευθερίας «προωθήθηκε με την ευγενική χορηγία του Μεγάρου Μαξίμου», τονίζοντας πως «υπήρξαν άλλα κόμματα, τα οποία ήταν στη Βουλή και δεν είχαν τη μιντιακή στήριξη που είχε αυτό το κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τρομακτική στήριξη, επικοινωνιακή, μιντιακή» και χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό ως «σκανδαλώδες».

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν έμεινε εκεί.

Αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που κατήγγειλαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων (τρεις) στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο των αποδήμων, όπως η εκλογική νομοθεσία προβλέπει.

«Εγώ διάβασα μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι η Πλεύση Ελευθερίας, είχε σοβαρότατες παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όλα τα κόμματα ήταν και είναι υποχρεωμένα να έχουν τρεις ομογενείς στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλιώς είναι άκυρα, και δεν είχε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο, έβαλε τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Άρα λοιπόν εδώ υπήρξαν δύο μέτρα και δυο σταθμά. Κάποια κόμματα έμειναν έξω επειδή είχαν ένα σύμβολο στο σήμα τους και κάποια κόμματα ήταν απολύτως παράτυπα και μπήκαν εντός. Δεν θέλω να εμπλέξω κανέναν, εγώ λέω ένα δεδομένο το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας. Έχει δημοσιευθεί. Και περισσότερο είναι ζήτημα εμπλοκής και της Singular. Διότι όλοι δίνουν, όλα τα κόμματα δίνουν με τρόπο ηλεκτρονικό σε μια πλατφόρμα, και όταν δεν έχεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας υποψηφίους από τους καταλόγους του εξωτερικού, της ομογένειας, χτυπάει κόκκινο. Και δεν σε αφήνουν να το καταθέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, για έναν περίεργο λόγο, δεν χτύπησε κόκκινο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα