Κωνσταντοπούλου: Θα τους αλλάξουμε τα φώτα στη Βουλή

Κωνσταντοπούλου: Θα τους αλλάξουμε τα φώτα στη Βουλή

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε την Κυριακή (18/06) πως «θα τους αλλάξουμε τα φώτα στη Βουλή», υποσχόμενη «δυναμική αντιπολίτευση» ενώ αναφορικά με τον σύντροφό της, Διαμάντη Καραναστάση, υποστήριξε ότι «δεν χτυπιέται τυχαία».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Στη Βουλή θα κάνουμε δυναμική αντιπολίτευση, αντιπολίτευση υπεράσπισης όπως την εξαγγείλαμε. Ως πρώην πρόεδρος της Βουλής θα αξιοποιήσω τις δυνατότητες, τα εφόδια, τα δικαιώματα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής. Αντιπολίτευση με όλες μας τις δυνάμεις, με μία ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα που έχω σχεδιάσει ότι θα εκπροσωπήσει την Πλεύση Ελευθερίας».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Θα κάνουμε παρεμβάσεις ώστε να φέρνουμε τους πολίτες στη Βουλή μέσα από τις διαδικασίες δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών. Ουσιαστικά, θα φέρουμε την κοινωνία, τους πολίτες μέσα στη Βουλή. Αυτός είναι και ο λόγος που μας χτυπάνε όλο αυτό τον καιρό».

Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «υπάρχουν οι πολίτες που καταλαβαίνουν ότι αν μπει η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, θα τους αλλάξουμε τα φώτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αφύλακτα τα δικαιώματα των πολιτών. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους αδύναμους πολίτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταθούμε τείχος προστασίας για τους πολίτες».

«Εάν μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, θα μπουν οι πολίτες στη Βουλή. Αυτό το καταλαβαίνει το σύστημα γι' αυτό λυσσάει. Γι' αυτό δεχόμαστε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση όλες αυτές τις μέρες. Όλο αυτό το διάστημα χτυπιέμαι ως γυναίκα, ως αρχηγός κόμματος, για όλα αυτά τα οποία είπα ότι θα κάνω. Να φτιάξω μία ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα, αδιαπέραστη, αδιάφθορη που δεν θα την επηρεάσει κανείς. Μία κοινοβουλευτική ομάδα που θα μπορέσει να κάνει αυτά που είχα υποσχεθεί», συμπλήρωσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και η επικεφαλής του κόμματος.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχθηκε από πρώην υποψηφίους του κόμματος για τις αλλαγές στη λίστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «το είχα ανακοινώσει δημόσια πάνω από πέντε φορές και το είχαν χειροκροτήσει οι ίδιοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν δυσαρεστημένοι»

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι αλλαγές στη σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια έκαναν και τα άλλα μικρά κόμματα, όχι μόνον η Πλεύση Ελευθερίας. Αλλαγές, ειδικότερα, έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως υποστήριξε, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Επίσης, η ίδια είπε: «Ο Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε εκτός λίστας δύο εκλεγμένους βουλευτές. Το κόμμα "Νίκη" έκανε τα ίδια σε πολλές περιπτώσεις. Γιατί χτυπάνε εμάς;. Αυτό που δεν έκανε άλλος κανείς (σ.σ. πλην της ίδιας), ήταν να το ανακοινώσει».

Τι είπε για τον σύντροφό της, Διαμαντή Καραναστάση

«Ο Διαμαντής Καραναστάσης δεν χτυπήθηκε επειδή είναι ο σύντροφός μου. Χτυπήθηκε γιατί όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι πυλώνας της Πλεύσης Ελευθερίας και θα μου σταθεί. Από την πρώτη στιγμή ήταν συνιδρυτής, εμπνευστής όλων των σημαντικών πρωτοβουλιών και εκείνος που είναι πίσω από την καμπάνια μας που μας έδωσε όλη αυτή την ώθηση όλο αυτό τον καιρό. Χτυπιέται όχι τυχαία. Γιατί ξέρουν ότι είναι εκείνος που αποκλείεται να με προδώσει, που αποκλείεται να προδώσει την υπόσχεση μας στους πολίτες», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η καρδιά μας είναι η γροθιά μας. Αποκλείεται να αφήσω να συντρίψουν την ελπίδα των πολιτών και την αγάπη του. Θα τους συντρίψω εγώ», κατέληξε λέγοντας η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα