Τουρκία: Δημοσιεύματα για επίθεση Μητσοτάκη σε βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας

Τουρκία: Δημοσιεύματα για επίθεση Μητσοτάκη σε βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας

H εφημερίδα Χουριέτ, ανεβάζει το θέμα με τη Ροδόπη, κάνοντας μάλιστα λόγο για καταπίεση των Τούρκων αδελφών.

Ο τουρκικός Τύπος κάνει λόγο για επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας , αποκαλώντας τους βουλευτές αυτούς ως «Τούρκους», από την δυτική Θράκη.

Ως αφορμή της «επίθεσης» αυτής θεωρούν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και αναφέρουν ότι εργαλειοποιούνται οι βουλευτές για προεκλογικούς λόγους.

Εκλογές 2023: Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα για τη Ροδόπη

Συνεχίζεται η σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τους δυο μουσουλμάνους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ, τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ότι έκαναν προεκλογική εκστρατεία με τις πλάτες του τουρκικού προξενείου, ενώ αποκάλυψε πως είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ μην το βάλεις στα ψηφοδέλτια. Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο σαφώς περάσαμε στον κ. Τσίπρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιώαννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ανησυχία του μιλώντας για εργαλειοποίηση της ΕΥΠ από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε δημοσιεύματα για αποστολή μαζικών sms στη Ροδόπη υπερ των δυο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό νομό στον εκλογικό χάρτη που δεν έγινε μπλε και τα οποία άρχιζαν με τη φράση «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο…»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή το βίντεο από την επίσκεψή της σε χωριό της Ροδόπης, κάνοντας λόγο για ωμό εκβιασμό της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Απέναντι σε αυτό το μήνυμα το ανατριχιαστικό που είναι μήνυμα εις βάρος της δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι θα ειμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαφείς εξηγήσεις και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε μιλώντας στο MEGA ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οφείλουν μέσα στην ημέρα να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Η κα Μπακογιάννη μέσα στη μέρα πρέπει να ανασκευάσει».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επικαλέστηκε τη μακροχρόνια σχέση με τη μειονότητα και αρνήθηκε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εκβιασμού των μουσουλμάνων ψηφοφόρων

Σε νέες δηλώσεις του ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι δεν μίλησε ποτέ για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και πρόσθεσε ότι ορθώς και με πλήρη εμπιστοσύνη οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε όπως εφόσον εκλεγεί θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στα τέλη Ιουνίου, ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα