Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου

Η ευρωβουλευτής έδωσε μια ακόμη συνέντευξη αυτή τη φορά στην βελγική εφημερίδα «De Standaard», αποκαλύπτοντας όσα συνέβησαν την ημέρα της σύλληψής της. Ενώ, δεν απαντά στο ερώτημα αν είναι ακόμη με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Έμεινε τέσσερις μήνες στις φυλακές Χάρεν ως ύποπτη για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatargate.

Τώρα, έχει επιστρέψει στην κόρη της, συγκατοικεί με τον σύζυγο της στην οικία τους στις Βρυξέλλες, έβγαλε το βραχιολάκι και μετά την μερική άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από το Βέλγιο, μπορεί πλέον να μετέχει στις συνεδριάσεις του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Εύα Καϊλή: Για την ημέρα της σύλληψης και τις συνθήκες κράτησής της

Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην βελγική εφημερίδα «De Stantaard», η Εύα Καϊλή δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν την ημέρα των συλλήψεων.

«Ξαφνικά μου έστειλαν ένα άρθρο που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα. Δεν έχω για τίποτα να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Ή θα έπρεπε να μιλούσα καλύτερα γαλλικά και ιταλικά. Τότε θα ήξερα για τον άντρα μου και τον Παντσέρι».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησης της, στις βελγικές φυλακές.

«Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό να συμβεί στην ”καρδιά” της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω».

«Θα επιστρέψει όταν θα αισθάνεται έτοιμη ψυχολογικά»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο όταν θα αισθάνεται απολύτως έτοιμη, επιθυμία της είναι να ασκήσει το συντομότερο τα βουλευτικά της καθήκοντα.

«Δύο βράδια βγήκαμε έξω με την κυρία Καϊλή και βγήκαμε σε χώρους που ήταν κι άλλοι συνάδελφοι της ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι, όλοι την αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη χαρά», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να ταξιδεύει από το Βέλγιο μόνο για την Γαλλία και σε καμία περίπτωση δε θα μπορεί προς το παρόν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι όταν αθωωθώ με ψηλά το κεφάλι θα επιστρέψω στην πατρίδα μου για να μπορέσω να κοιτάω στα μάτια τους πολίτες που τόσα χρόνια με εμπιστεύονται με την ψήφο τους», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Με απόφαση των βελγικών αρχών η Εύα Καϊλή επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα αλλά μέσω των δηλώσεων της δεν μπορεί να έχει επαφή με τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης Qatargate.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα