Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε την Κυριάκη (11/06) ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά, το γραφείο του είχε ενημερωθεί, είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές».

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, για το θέμα της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» για δύο βουλευτές. Καταλαβαίνετε τι εθνικές συνέπειες έχει το θέμα αυτό και την προσπάθεια ενσωμάτωσης;».

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά», συμπληρώνοντας: «Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι' αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πούνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θα περάσω τον Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο. Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς για την μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι Μουσουλάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Τι είπε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Πάντως, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, λέγοντας: «Οι εκλογές ξεκινούν από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Τον Μάιο οι πολίτες επιβράβευσαν την πολιτική της ειλικρίνειας και τιμώρησαν όσους βλέπουν κοινωνία και οικονομία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών. Το ότι η ΝΔ πήγε καλά σε λαϊκές κοινωνίες και νέους δείχνει ότι οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν όσους δίνουν λύσεις σε αυτά. Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης με υποχρεώνει να είμαι πιο αποφασιστικός και τολμηρός στις αλλαγές εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί. Για την προοπτική εκλογών του Αυγούστου είπε ότι εγώ ζητώ ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηψία, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία κοντά στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης, μόνο έτσι γίνονται μεγάλες αλλαγές».

Χαρακτήρισε, επίσης, ως «φαντασίωση του Αλέξη Τσίπρα την απλή αναλογική» σημειώνοντας ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η Ελλάδα θα είχε ήδη μια κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία». Ακόμα, ο ίδιος τόνισε: «Ψηφίζεις ΝΔ, ψηφίζεις διακυβέρνηση, ψηφίζεις για ό,τι άλλο, είναι ασαφές. Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι "ακόμα και 149 βουλευτές να έχετε, δεν στηρίζω", δείχνει ότι αγωνίζεται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και ότι έχει πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρητορική. Το ποιος θα καταλάβει το ρετιρέ της αριστερής πολυκατοικίας δεν αφορά τους πολλούς».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Υπόσχομαι ότι θα εξακολουθούμε να μειώνουμε φόρους, θα έχουμε ανάπτυξη, θα επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης, θα έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη. Οι ίδιοι οι πολίτες έθεσαν τον πήχη για να δουλέψω σκληρά για τους πολίτες. Όσο πιο ισχυρό το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη υποχρέωση τα πόδια μας να πατάνε γερά στη γη. Δεν θα ανεχτώ καμία αλαζονεία όπως δεν τη δέχθηκα και στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου. Εφόσον κριθεί το αποτέλεσμα, οι πολίτες να γνωρίζουν ότι είμαστε πιο έμπειροι και έχουμε καλύτερο σχέδιο και θα το υλοποιήσουμε στο ακέραιο».

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα