Σκέρτσος για εκλογή Οζγκιούρ: Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σκέρτσος για εκλογή Οζγκιούρ: Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την εξωτερική πολιτική και άμυνα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή στη Ροδόπη Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ», τόνισε σε δήλωσή του ο ‘Ακης Σκέρτσος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού».

Ο ίδιος διευκρίνισε, τέλος, ότι δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία, και παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πιο προσεκτικά στις επιλογές τους.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα