Αλέξης Γεωργούλης: Η δικαστής αρνήθηκε να δώσει τη δικογραφία - H ανακοίνωση των δικηγόρων του

Αλέξης Γεωργούλης: Η δικαστής αρνήθηκε να δώσει τη δικογραφία - H ανακοίνωση των δικηγόρων του

Η δικαστής των Βρυξελλών που ερευνά την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αρνήθηκε να δώσει τον φάκελο της δικογραφίας στους δικηγόρους του Έλληνα ευρωβουλευτή. Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Γεωργούλης αναμένεται να ζητήσει ακρόαση από τις Αρχές, κάτι που επίσης θεωρείται απίθανο να συμβεί σε αυτή τη φάση της έρευνας.

Σύμφωνα με το Open, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου επικαλέστηκαν λόγους μυστικότητας της διαδικασίας, ενώ οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή αναμένεται να εκδώσουν δήλωση σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Επιπλέον, θεωρήθηκε απίθανο η δικαστής να ανακρίνει αυτή την περίοδο τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα που επισείουν ποινές από 5 έως 10 χρόνια φυλάκισης, χωρίς να είναι εξαγοράσιμη, ενώ ο καταδικασθεί θα πρέπει να εκτίσει τα 2/3 της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ποινικολόγος, Κώστας Ντάλτας, μιλώντας για το ζήτημα απηύθυνε έκκληση σε όλους τους νομικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις τοποθετήσεις τους σχετικά με την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους η πρόσβαση στη δικογραφία θα γίνει μετά την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. «Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα  δικαιώματά του», είπε ο ποινικολόγος, μεταξύ άλλων.

H ανακοίνωση των δικηγόρων του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα δικηγόρων που έχει προσλάβει ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την καταγγελία από την Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι, ο Αλέξης Γεωργούλης ξεκαθαρίζει πως είναι αθώος και πως έμαθε έκπληκτος στις αρχές Απριλίου την μήνυση που είχε καταθέσει η κ. Χρονοπούλου.

 «Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

 Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Υπόθεση Γεωργούλη: Έντονο παρασκήνιο και νέες αποκαλύψεις - Ντόμινο παραιτήσεων από το γραφείο του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα