Υπόθεση Γεωργούλη: Έντονο παρασκήνιο και νέες αποκαλύψεις - Ντόμινο παραιτήσεων από το γραφείο του

Υπόθεση Γεωργούλη: Έντονο παρασκήνιο και νέες αποκαλύψεις - Ντόμινο παραιτήσεων από το γραφείο του

Έντονο είναι το παρασκήνιο στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς μετά την καταγγελία της δικηγόρου για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, υπάρχουν αναφορές για νέες καταγγελίες οι οποίες όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει νομική μορφή. 

Στο μεταξύ, σφοδρή είναι η πολιτική αντιπαράθεση που προκαλεί η υπόθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι με την πλευρά των θυμάτων, η ΝΔ στηλιτεύει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για ψηφιακό παρακράτος κουκουλοφόρων.
 
Την ίδια ώρα, πληθαίνουν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για επιπλέον περιπτώσεις με μαρτυρίες, στην υπόθεση Γεωργούλη οι οποίες κάνουν λόγο και για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου για τέτοιου είδους καταγγελίες, έχει προσφύγει συνεργάτης του κ. Γεωργούλη, ωστόσο σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο συγκεκριμένο γραφείο «κρατούν το απόρρητο» και δεν υπάρχει περίπτωση ο οποιοσδήποτε, ή κάποιο κόμμα στο οποίο ανήκει αυτός που εμπλέκεται και καταγγέλεται να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

Ούτε από τις Αρχές μπορούν τα κόμματα να μάθουν τι έχει γίνει, ούτε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τις ίδιες πληροφορίες. Έως και χθες το βράδυ, δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα πάει στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Επιπλέον επειδή έχουν παρέλθει ήδη τρία χρόνια από την καταγγελία της γυναίκας κατά του ευρωβουλευτή για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ακόμη και εάν κληθεί από τις Αρχές για να καταθέσει το πιο πιθανό είναι να μην προφυλακιστεί.

 Ντόμινο παραιτήσεων από το γραφείο του Γεωργούλη στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι έστω και τώρα ετοιμάζονται να κινήσουν τις διαδικασίες καταγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από μία ασκούμενη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές του Ευρωκοινοβουλίου και κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή για σεξουαλική παρενόχληση και σωματική βλάβη.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία και μετά από έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό πώς εξετάστηκε η υπόθεση, καθώς όλες οι διαδικασίες της Ευρωβουλής είναι απόρρητες. Επίσης, ένας άνδρας που εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη κατήγγειλε εργασιακό bullying αλλά επίσης η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Παρόλο που το θέμα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή δημοσιοποιήθηκε τώρα, στις Βρυξέλλες λέγεται πως ήταν κοινό μυστικό. Ήταν γνωστό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το κλίμα μέσα στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη δεν ήταν ποτέ καλό. Σύμφωνα τον ΣΚΑΪ, από την αρχή της θητείας του έχει φύγει πολύς κόσμος από το γραφείο του. Λέγεται, μάλιστα, πως επέλεγε κυρίως ασκούμενους, οι οποίοι ήταν πιο χαμηλόμισθοι, και «έφευγε ο ένας μετά τον άλλο», ενώ υπήρχαν αρκετές αναφορές για θέματα συμπεριφοράς.

Έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας

Παράλληλα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων κινεί τη διαδικασία για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων, με αφορμή της διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας που κατήγγειλε για βιασμό και ξυλοδαρμό τον Αλέξη Γεωργούλη. Οπως αναφέρει η Αρχή, αποφάσισε να κάνει έρευνα μετά από σχετική καταγγελία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έγινε από την ίδια. 

Μάλιστα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία να «προβούν άμεσα σε επανεξέταση της νομιμότητάς των εν λόγω επεξεργασιών, σύμφωνα προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και να λάβουν οίκοθεν τα αναγκαία μέτρα ελέγχοντας κατά πόσον παρίσταται αναγκαία η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα