Κλίμα πολιτικής πόλωσης με φόντο τις εκλογές

Κλίμα πολιτικής πόλωσης με φόντο τις εκλογές

Τον μουτζούρη της τοξικότητας στην πολιτική αντιπαράθεση πετούν ο ένας στον άλλο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην έναρξη, έστω και άτυπα, της προεκλογικής περιόδου.

«Η Δεξιά του 2023 έχει δυστυχώς επιστρέψει στη Δεξιά του 1989. Λάσπη, διώξεις, τρομοκρατία, ειδικά δικαστήρια, μαύρες σακούλες, ψέματα, δολοφονίες χαρακτήρα, ακόμα και προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Δημοκρατία, ή Νέα Δημοκρατία . Δικαιοσύνη, ή Μητσοτάκης. Αυτό είναι το δίλημμα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Νέα Δημοκρατία, κ. Τσίπρα, αποκατέστησε και θεμελίωσε τη δημοκρατία μας το 1974, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979 και την κράτησε σθεναρά μέσα σε αυτήν στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, όταν εσείς αναζητούσατε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από τον Μαδούρο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» Σαββατοκύριακο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπροστά στην τοξικότητα που εκχέεται όπως είπε καλεί την πρόεδρο της δημοκρατίας να ανοίξει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει διαδοχικά σε ακρόαση τους αρχηγούς των κομμάτων. Να συζητήσει μαζί τους για το τι σημαίνει θεσμικός και πολιτικός πολιτισμός της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τι σημαίνει συνταγματική νομιμότητα, τι σημαίνει συνταγματική δεοντολογία», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κι αυτό την ώρα που η πόλωση που μεταφέρεται και στη βάση με την κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης να γίνεται πρωτοσέλιδο στην «Απογευματινή», με την εφημερίδα να κάνει λόγο για κωμωδία και αντιπολίτευση μέχρι δακρύων.

Έχοντας δίπλα του τον Παύλο Πολάκη ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ήταν σαφής απέναντι στο κομματικό ακροατήριο για το πως θα επιστρέψει η Δημοκρατία τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς, όπως είπε..

Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που δεν δεχτεί να μπει σε συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως από το άλλοτε παπανδρεϊκό κάστρο άνοιξε βεντέτα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Με μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στην αγκαλιά του Πάνου Καμμένου απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. Κύριε Τσίπρα σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του από τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. Ελπίζαμε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα έχει βγάλει τα δικά του από τη συνεργασία του με τη ΝΔ», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ δεν ήταν τυχαία, αλλά συνέβη δυο φορές, σχολιάζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα