Βουλή: Χαμός με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Έως την Τρίτη θα ψηφιστεί η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για να μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ώστε να τεθεί εκτός εκλογών το κόμμα Κασιδιάρη προκαλεί πολιτική αντιπαράθεση.

«Επιδιώκουμε ευρύτερη συναίνεση», δήλωσε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζητούν να προσδιορίζονται σαφώς τα ιδεολογικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά των κομμάτων που θα τίθενται εκτός

«Εδώ υπάρχει η ανάγκη να προσδιοριστεί η ρατσιστική ιδεολογία», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Η έννοια του ρατσισμού συνταγματικά επιδέχεται ευρύτατης ερμηνειας και άρα θα υπήρχε κίνδυνος να μην εξυπηρετεί το βασικό της σκοπό μια τέτοια ρύθμιση λένε από την κυβέρνηση και θεωρούν προσχηματική τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως μάλλον θα υπερψηφίσει.

«Να υπάρχουν όλες οι δικλείδες ασφαλείας ούτως ώστε η ρύθμιση να είναι συνταγματικά συμβατή», δήλωσε το μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Ξεκαλάκης.

Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη θα πάρει ο Άρειος Πάγος, ενώ η τροπολογία θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί για την τροπολογία

Στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιέχει ορισμένες αντισυνταγματικότητες, τις οποίες δεν μπορεί να ξεπεράσει ο Άρειος Πάγος. Ουσιαστικά, υπογραμμίζουν πως με το θα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά κριτήρια στην πρότασή του για την τροπολογία «δένει» τα χέρια του Αρείου Πάγου σε περίπτωση που θέλει να προχωρήσει σε εφαρμογή αυτής της διάταξης.

Άλλα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για εκλογικές πονηριές στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν κανείς ήθελε να δει τα σενάρια των εκλογών και το εάν θα βόλευε κάποιον να είναι εντός της Βουλής η Χρυσή Αυγή, τότε δεν αποκλείεται να έβλεπαν ένα πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με την είσοδο ενός κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα