Τζιτζικώστας: Με αυτή την πρόκληση η Τουρκία τελικά προκάλεσε ζημιά στον εαυτό της

Τζιτζικώστας: Με αυτή την πρόκληση η Τουρκία τελικά προκάλεσε ζημιά στον εαυτό της

Tην εκτίμηση ότι «με αυτή την πρόκληση η Τουρκία τελικά προκάλεσε ζημιά στον εαυτό της» έκανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τις δηλώσεις της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία χαρακτήρισε την απαγόρευση της εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία απαράδεκτη και μη βοηθητική.

Αναλυτικά, μετά την τοποθέτηση της κ. Μετσόλα ότι θα πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα περιστατικά καθώς «κινδυνεύουν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «είναι εξαιρετικά σημαντική η δήλωση της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, που καταδεικνύει το γεγονός ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες, πλήττουν το κύρος της τουρκικής κυβέρνησης και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όπως άλλωστε επισημαίνεται και σε αντίστοιχες δηλώσεις και τοποθετήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, στο ανώτατο επίπεδο. Είναι λοιπόν, ξεκάθαρο ότι με αυτή την πρόκληση η Τουρκία τελικά προκάλεσε ζημιά στον εαυτό της».

Παράλληλα επανέλαβε ότι το επεισόδιο σε βάρος του δεν ήταν προσωπικό και πρόσθεσε: «επισκέφθηκα την Τουρκία ως Έλληνας, αλλά με την ιδιότητα του Ευρωπαίου αξιωματούχου, για να προεδρεύσω σε συνεδρίαση ενός επίσημου ευρωπαϊκού οργάνου, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και ένα χρόνο στις τουρκικές αρχές. Ο σεβασμός στους θεσμούς και στα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν είναι δείγμα πολιτισμού και δημοκρατίας. Είναι θεμελιώδης αρχή της Ευρώπης. Για αυτό και η προκλητική συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης αποδοκιμάστηκε και προβλημάτισε, καθώς το χάσμα που χωρίζει την Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να βαθαίνει».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε: «σε πείσμα όσων επιμένουν να προκαλούν και να καλλιεργούν εντάσεις, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είμαστε και παραμένουμε εδώ για να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των λαών, να ενώνουμε ανθρώπους και να βρίσκουμε λύσεις διεκδικώντας το καλύτερο για τους συμπολίτες μας».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αμερικανός παραγωγός του Hollywood Robert Van Norden, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη για την ανακοίνωση των γυρισμάτων δύο νέων ταινιών στην Κεντρική Μακεδονία. «Άκουσα ότι και εσείς είχατε ένα remake του Εξπρές του Μεσονυχτίου (Midnight Express) την περασμένη εβδομάδα με τον Περιφερειάρχη στα σύνορα. Κάνουμε ταινίες παντού αυτές τις μέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα