Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καταγγείλει στον ΟΗΕ την τουρκική προκλητικότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα καταγγείλει στον ΟΗΕ την τουρκική προκλητικότητα

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ο Ταγίπ Ερντογάν κατέφυγε για άλλη μια φορά στην τακτική των ψευδών ειδήσεων χρησιμοποιώντας το βήμα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη για να επιτεθεί κατά της Ελλάδας με αφορμή το μεταναστευτικό.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιστράτευσε ακόμα και φωτογραφίες μικρών παιδιών για να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας με τον Νίκο Δένδια από την Νέα Υόρκη να θυμίζει ότι η Άγκυρα είναι αυτή που απεδειγμένα εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες και κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επανέλθει στον χώρο της λογικής .

Ο Νίκος Δένδιας σχολίασε: «Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

»Η χώρα, η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στον χώρο της λογικής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στις προκλήσεις του τούρκου προέδρου κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώ στην Αθήνα όλες οι πολιτικές δυνάμεις καταδίκασαν τις κατηγορίες του Ταγίπ Ερντογάν.

«Το παραλήρημα Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προέβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε σαν προεκλογική τακτική, ούτε ως προϊόν δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας», δήλωσε το ΚΚΕ.

Οι αγκαλιές και τα χαμόγελα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν έχουν ενοχλήσει την Ουάσιγκτον που δεν βλέπει με καλό μάτι το παιχνίδι σε δυο ταμπλό του Τούρκου προέδρου.

Ο  πρόεδρος της Τουρκίας επιζητά διακαώς να βρεθεί τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν ωστόσο η μόνη συνάντηση που έγινε ήταν αυτή του υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Διπλωματικό ντεμαράζ
Η Ελληνική διπλωματία θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ταυτόχρονη  παρουσία ηγετών από ολόκληρο τον κόσμο στην Νέα Υόρκη με στόχο την προώθηση των ελληνικών θέσεων. Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσουν μπαράζ συναντήσεων με στόχο την ενημέρωση φίλων και εταίρων αλλά και την δημιουργία νέων συμμαχιών ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις συναντήσεις με Αμερικάνους αξιωματούχους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα απευθυνθεί προς την Γενική Συνέλευση ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνάντησης αναμεσά στην ελληνική και τουρκική αποστολή σε κανένα επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO