Μητσοτάκης από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Στο νέο στρατηγικό δόγμα συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας

Μητσοτάκης από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Στο νέο στρατηγικό δόγμα συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας

Την ικανοποίησή του γιατί στο νέο στρατηγικό δόγμα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η προστασία της κυριαρχίας της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στο RECINTO FERIAL IFEMA της Μαδρίτης, για να πάρει μέρος στις διήμερες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Συναντιόμαστε σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη σκιά ενός πολέμου. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά μια τομή στον γεωπολιτικό χρόνο. Δίνει νέα σημασία στο ΝΑΤΟ και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα, ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός φτάνοντας για την Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας.

Και συνέχισε: «Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις. Είμαι ικανοποιημένος γιατί στο νέο στρατηγικό δόγμα, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το αξιακό πλαίσιο της Συμμαχίας. Θέλω επίσης να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

«Η Ελλάδα αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι σημαντικός πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είμαστε μια χώρα που επενδύει άνω 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα και τις δομές της Συμμαχίας. Ως πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».

newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα