Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Αλέξης Τσίπρας αμφιβάλλω αν ξέρει πρόσθεση

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Αλέξης Τσίπρας αμφιβάλλω αν ξέρει πρόσθεση

Επίθεση κατά του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την εκτίμησή του ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών που πρέπει να φορολογηθούν κατά 90% φτάνουν τα 1,5 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αμφιβάλλει για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ξέρει πρόσθεση.

Δίνετε μια στο δισεκατομμύριο να έχει πει αριθμό (ο κ. Τσίπρας) και να έχει πέσει μέσα; Δεν πρέπει να έχει πέσει μέσα σε αριθμό από την Α’ Δημοτικού. Αμφιβάλω αν ξέρει πρόσθεση» είπε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι δεν έχει περάσει από την Ελλάδα μεγαλύτερος πολιτικός υπόδουλος των μεγάλων συμφερόντων. Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ο κ. Γεωργιάδης ότι η ΡΑΕ έχει εκτιμήσει σε περίπου 500 εκατ. ευρώ τα κέρδη τους και πως θα φορολογηθεί το 90% στα πραγματικά ποσά, ακριβώς όπως το έχει πει ο κ. πρωθυπουργός

Οσον αφορά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ο κ. Γεωργιάδης είπε πως η ρύθμιση που ψηφίζουμε θα είναι αυτόματη σε όλους, γιατί αφαιρείται αυτομάτως η ρήτρα αναπροσαρμογής που είναι ο μεγάλος βραχνάς. Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων εξήγησε ότι μόλις «παγώσει» η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα επανέλθουνε στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η Ελλάδα βγαίνει έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και στην ουσία δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη που δυστυχώς πηγαίνει αργά σε αυτό το θέμα. Εκτίμησε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα ακολουθήσουν το ελληνικό μοντέλο έως τον Οκτώβριο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα