Ο Ανδρουλάκης απάντησε στο άκαπνος που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο Ανδρουλάκης απάντησε στο άκαπνος που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

Αν άκαπνος είναι αυτός που δεν είναι 40 χρόνια βουλευτής ή 20 χρόνια υπουργός, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου με άκαπνους εκείνης της εποχής, έκανε ένα κίνημα κόμμα εξουσίας με τεράστια ανατρεπτική δύναμη. Ωστόσο αυτοί δεν ήταν άκαπνοι από την κοινωνία, ήταν αγωνιστές της καθημερινότητας, του Πολυτεχνείου, του 1-1-4, άκαπνοι από θέσεις εξουσίας. Ναι, δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, δεν είμαι 20 χρόνια υπουργός, έχω μια θητεία 8 ετών στην Ευρωβουλή, αλλά πέρα από αυτά τα 8 χρόνια είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην πολιτική ως λύση, ότι είναι μια προσπάθεια, μια προσφορά, ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς βιδωμένος σε καρέκλες, ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Action 24 απαντώντας σε ερώτηση για τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφορικά με σχετική δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλο του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Το πάρτι τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Ερχόμαστε ως δύναμη ισχυρή, σοσιαλδημοκρατική για να έχει εναλλακτική χώρα. Το πάρτι του κ. Μητσοτάκη έχει τελειώσει και τελειώνει την επόμενη Κυριακή με τη σφραγίδα των 270.000 προοδευτικών πολιτών που ήρθαν και μας τίμησαν. Τους καλώ λοιπόν να έρθουν ξανά, θέλω μαζική συμμετοχή από αυτούς που με ψήφισαν και που δεν με ψήφισαν, για να κάνουμε όλοι μαζί την παράταξή μας περήφανη και ισχυρή την επόμενη μέρα. Ο κ. Μητσοτάκης θα μας έχει απέναντι του στην κοινωνία.

Ο ίδιος εξήγησε την επιλογή του να κρατήσει μια διαφορετική στάση σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς που διατυπώνονται: «Δεν πρόκειται να μπω σε κανέναν χαρακτηρισμό, ξέρω πολύ καλά τα λάθη των παλιών πρωταγωνιστών. Για μένα η ενότητα θα είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω την η Φώφη Γεννηματά. Θα τη διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού αν μου δοθεί η δυνατότητα ως πρόεδρος», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα