Σε lockdown οδηγούνται εστίαση, άθληση και ψυχαγωγία - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Σε lockdown οδηγούνται εστίαση, άθληση και ψυχαγωγία -  Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα.

Αναφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και προαναγγελία της σημερινής ανακοίνωσης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπισή του περιελάμβανε η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη.

Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα εξής: 

Στις πράσινες και τις κίτρινες περιοχές, από Δευτέρα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και θα υπάρξει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12 ως τις 5 το πρωί.

Ακόμη, θα είναι υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 50% του προσωπικού και η τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές θα ισχύουν επιπλέον όλων αυτών η αναστολή της λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης. Θα επιτρέπεται μόνο το delivery και το takeaway.

Παράλληλα θα ανασταλεί η λειτουργία όλων των χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης δηλαδή των μπαρ, των καφέ, των κέντρων διασκέδασης, των κινηματογράφων, των θεάτρων και των γυμναστηρίων.

Αντιθέτως, το λιανεμπόριο, οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες, καθώς και τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό καθώς και εντός του νομού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα