Με μήνυση απαντάει η Γεροβασίλη στο δημοσίευμα για το Μάτι

Με μήνυση απαντάει η Γεροβασίλη στο δημοσίευμα για το Μάτι

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στην εφημερίδα Καθημερινή εξώδικο της για το χθεσινό (Κυριακής) δημοσίευμα στο οποίο.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο δημοσίευμα εμπεριέχονταν συκοφαντικές, ψευδείς, δυσφημιστικές και σε κάθε περίπτωση παράνομες αναφορές στο πρόσωπο της.

Σύμφωνα με το εξώδικο, αν δεν υπάρξει επανόρθωση και ανάκληση του δημοσιεύματος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα όπως ο νόμος ορίζει.

Επίσης σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση κατά των υπευθύνων της εφημερίδας καθώς και κατά παντός υπευθύνου.

Αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στην κ. Γεροβασίλη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα όσα πρωτοφανή είδαν το φως της δημοσιότητας για την συγκάλυψη που επιχειρήθηκε για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

"Οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί. Εάν λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται. Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης".

Παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες οι οποίες θα πρέπει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. "Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων" είπε χαρακτηριστικά

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την επικοινωνιακού τύπου σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας. "Ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη - παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς. Κι αυτό ενώ ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς.

Λίγες μέρες αργότερα ο τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τόσκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυρία Γεροβασίλη, ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής - σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα "Καθημερινή” - ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές - και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις - προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα