Κορονοϊός: Η χαλαρότητα φέρνει νέο γύρο περιοριστικών μέτρων -Έκτακτες συσκέψεις σήμερα

Κορονοϊός: Η χαλαρότητα φέρνει νέο γύρο περιοριστικών μέτρων -Έκτακτες συσκέψεις σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Γι' αυτό και σήμερα έχουν προγραμματιστεί έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα και να αποφασιστούν μέτρα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης, καθώς την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 7 είναι εισαγόμενα και εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει άλλη σύσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα με τα πανηγύρια και τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε αυτά.

"Καμπανάκι"

"Καμπανάκι" αποτέλεσαν τόσο η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής αλλά και η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Αλλά και γενικότερα τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται και καταγράφονται σε πολλά πανηγύρια, θερινά σινεμά και διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και δεν τηρούνται τα μέτρα και κυρίως οι αποστάσεις ασφαλείας.

Κρισιμη αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα στο μέτωπο του κορονοιού, καθώς στην κυβέρνηση  παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την αυξητική τάση, που παρουσιάζουν εδώ και μία εβδομάδα τα κρούσματα της νόσου στην χώρα μας. Σε πρωινή σύσκεψη, εξάλλου, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να σταθμιστούν τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τα αποτελέσματα των γενικευμένων τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και των εκτεταμένων ελέγχων, που έγιναν το τελευταίο διήμερο με αιχμή τουριστικές επιχειρήσεις.  

Σε κάθε περίπτωση, νέο γύρο περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει εσχάτως το ζήτημα της πανδημίας η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τάση, που επιχειρεί να αντιστρέψει με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του τα τελευταία 24ωρα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο φόντο της αύξησης και των λεγόμενων εσωτερικών κρουσμάτων. Στο στόχαστρο των κυβερνώντων έχουν μπει τα πανηγύρια, αλλά και τα μπαρ, όπου ο συνωστισμός, που επικρατεί, φαίνεται να καταστρατηγεί κάθε μέτρο ατομικής και συλλογικής προστασίας.

Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως κρίσιμα – το μεσημέρι συνεδριάζει υπό τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η επιτροπή επιδημιολόγων – καθώς κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, δεν απέκλεισε μέσω του Open ακόμη και την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών, εφ όσον ιθύνοντες και συμμετέχοντες εξακολουθήσουν να μη σέβονται τα μέτρα προστασίας.

Εξάλλου, στην κυβέρνηση προσδοκούν πως η αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο επισκεπτών στην χώρα μας από την πύλη του Προμαχώνα, που τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης αναμένεται να συμβάλλει στον έλεγχο της κατάστασης αναφορικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η εναπομείνασα τουριστική σεζόν και δη ο μήνας του Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διαμηνύουν πως δεν έχει αποκλειστεί ακόμη και το κλείσιμο συγκεκριμένων πυλών εισόδου της χώρας, μόνον βεβαίως ως έσχατο μέτρο έναντι του φόβου νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα