Τι συμβαίνει με τα σύνορα στον Έβρο; Τι διεκδικούν οι Τούρκοι; Αντίδραση Δένδια

Τι συμβαίνει με τα σύνορα στον Έβρο; Τι διεκδικούν οι Τούρκοι; Αντίδραση Δένδια

 Για όσα γίνονται στον Έβρο με την Τουρκία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Τότε, η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους»

Αργότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός, παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη, με αποτέλεσμα να σταλεί δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «ψευδή» τον ισχυρισμό τουρκικής παρουσίας σε ελληνικό έδαφος που υιοθέτησε η SUΝ, συμπληρώνοντας ότι «τον υιοθέτησε και επανέλαβε ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δε μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους», συμπληρώνοντας ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.

Όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας, η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα