Χυδαία επίθεση Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών - Η απάντηση Μπακογιάννη

Χυδαία επίθεση Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών - Η απάντηση Μπακογιάννη

Επεισόδιο προκάλεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Χρυσής Αυγής για την Αθήνα», Ηλίας Κασιδιάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας που είναι σε εξέλιξη, κατά την έγκριση ψηφίσματος για τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» στην οποία είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος.  

Ο κ. Κασιδιάρης, εκτοξεύοντας ύβρεις, απείλησε τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν, ότι το κόμμα και η παράταξή του θα στραφούν νομικά εναντίον τους.

Ειδικότερα ο Ηλίας Κασιδιάρης στράφηκε με αγοραίες εκφράσεις κατά των παρατάξεων που στηρίζουν το ψήφισμα λέγοντάς τους: «Βγάλετε τον σκασμό ξεφτιλισμένοι. Σαβούρες, ελεεινοί και τρισάθλιοι». Και ανέφερε ότι «θα στραφούμε νομικά εναντίον όλων όσων στηρίζουν αυτή την αθλιότητα».

Η απάντηση Κώστα Μπακογιάννη

«Τιμή μας, να στραφούν εναντίον μας γι' αυτό το ψήφισμα» ήταν η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.  

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».  

Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση», η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί» επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδων, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ». Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί . Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.». 

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος 

«Στη φυλακή οι νεοναζί  της Χρυσής Αυγής. Αυτή την περίοδο η δική της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.Η δίκη αυτή αφορά μία εγκληματική οργάνωση, τη δράση  της οποίας η πόλη μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στην φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική,ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας, όλων τα δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα. Ποτέ ξανά φασισμός. Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων αψήφισαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δική στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ανάμεσα τους ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Γι αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση η οποία προτείνει την αθώωση της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την απαίτηση μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην πραγματική καταδίκη των δολοφόνων των νεοναζί της Χρυσής  Αυγής, όχι μόνο  του Ρουπακιά του δολοφόνου του του Παύλου Φύσσα αλλά και ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν ότι τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών, των κινημάτων της Αριστεράς  δημοκρατικών πολιτών. Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού,21 Μάρτη». 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα