Γεωργιάδης: Η ΕΛ.ΑΣ. είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης

Γεωργιάδης: Η ΕΛ.ΑΣ. είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «οι χθεσινές εικόνες, είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να συλλάβεις ανθρώπους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετάνε μολότοφ, έχουν φτιάξει πόρτες με καρφιά. Δεν φαντάζομαι ότι η αστυνομία μπορεί να μπει σε έναν τέτοιο χώρο με κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενόψει εορτών. Όταν γίνεται μία αστυνομική επιχείρηση και έχει να κάνει με εγκληματίες προφανώς θα υπάρχει και ολίγη βία».

Κληθείς να σχολιάσει τις συλλήψεις του σκηνοθέτη και των δυο του γιων, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι δύο νέοι βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη. «Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την επιστολή Αλιβιζάτου στον Χρυσοχοΐδη, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Σέβομαι πάρα πολύ τον κ. Αλιβιζάτο, προφανώς βιάστηκε, την "πάτησε" κατά το κοινώς λεγόμενο αλλά γιατί χρειαζόμαστε αυτήν την επιτροπή; Δεν έχει η αστυνομία διαδικασίες ΕΔΕ, δεν έχουμε δικαστικούς ελέγχους; Γιατί πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μία φοβία και υπερευαισθησία ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα αστυνομική βία; Είναι ένας ήχος που έρχεται από το παρελθόν, που φοβόμαστε την αστυνομία».

Ερωτηθείς για το ξεγύμνωμα νεαρού προ ημερών στα Εξάρχεια, από αστυνομικές δυνάμεις και για το αν είναι σύμφωνος με την πρακτική αυτήν, διερωτήθηκε «πολίτης αυτός;», για να συνεχίσει πως «αυτός είχε μολότοφ, την είχε πετάξει πριν από λίγα δευτερόλεπτα».

Σε παρέμβαση που έκανε φιλικό πρόσωπο της συζύγου και μητέρα των τριών συλληφθέντων και νονά του ενός, είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό» και ότι πλέον είναι και οι τρεις στη ΓΑΔΑ.

Η Ν. Μέντζα εξήγησε ότι, «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του», αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να ήταν καταληψίες.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, διερωτήθηκε γιατί αφού επρόκειτο για νομοταγείς πολίτες, δεν άφησαν την Αστυνομία να περάσει από το σπίτι τους στο διπλανό.

«Από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι δεν είναι νομοταγείς, αφού υποστηρίζει την κατάληψη», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για πυροβολισμό γυναίκας με πλαστικές αστυνομικές σφαίρες, είπε πως «αν ήταν πίσω από την πόρτα με τα καρφιά η γυναίκα, μπορεί να έχει κάποιες εκδορές».

Τέλος, εξήγησε σχολιάζοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι, η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα και τα έσοδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα