Προανακριτική Novartis: Όχι Τσίπρα σε Τασούλα-Εναλλακτικές αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis: Όχι Τσίπρα σε Τασούλα-Εναλλακτικές αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητική θα είναι η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής σε ότι αφορά την εξαίρεση των Πολάκη -Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναλάβει τις αιτιάσεις του αναφορικά με την επιστολή του Κώστα Τασούλα προς τον ίδιο την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση για μη αντικατάσταση των δύο ελήφθη στην συνεδρίαση που είχε νωρίτερα το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος στην Κουμουνδούρου και στην οποία μετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της ΚΟ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματέας της ΚΟ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες παρά την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα αναζητούνται λύσεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να απεμπλακεί από το γόρδιο δεσμό που οδήγησαν οι χειρισμοί του. 

Ήδη στελέχη και βουλευτές του κόμματος εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και τον προβληματισμό τους για τα αποτελέσματα που θα έχει στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ η κατάληξη της αντιπαράθεσης.

Ζήτημα αποχώρησης από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής δεν μπαίνει καν στο τραπέζι καθώς στην περίπτωση αυτή μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να θεωρηθεί ότι είναι αυτή που επιδιώκει να μην πέσει φως στην υπόθεση. 

Οι επιλογές που έχει στη διάθεση του ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πολλές. Ο χρόνος πιέζει αφού η προανακριτική επιτροπή έχει "κολλήσει" στο ζήτημα αυτό και δεν έχει μπει στην ουσία του φακέλου που δεν είναι άλλο από την εξέταση των μαρτύρων. 

Η πιο πιθανή λύση είναι να αποχωρήσουν από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής οι Πολάκης - Τζανακόπουλος αλλά να μην αντικατασταθούν από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο πρώην υπουργός Υγείας και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος να μπουν στην αίθουσα την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και η προανακριτική επιτροπή θα επαναλάβει τις εργασίες της, για να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και το πραξικόπημα της πλειοψηφίας.

Όπως όμως όλα δείχνουν θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν σε βραχύ χρόνο ώστε να λήξει η διελκυστίνδα αυτή.

"Η ΝΔ έχει κάνει πραξικόπημα, αλλά η επιτροπή πρέπει να συνεχίσει τις εργασίες της" δήλωσε στο THETOC στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  παραδεχόμενο επί της ουσίας ότι το θέμα πρέπει να κλείσει σύντομα.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα