Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Η απολογία του διεξάγεται σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου, όπου έχουν προσέλθει δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ η παρουσία του κοινού είναι επίσης μεγάλη, παρά τον περιορισμό στον αριθμό του ακροατηρίου που έχει επιβάλλει η αστυνομία.

Έξω από τον χώρο του δικαστηρίου πραγματοποιείται από το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες, στο ακροατήριο υπάρχει επίσης σημαντική παρουσία υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς φορούν γυαλιά ηλίου και καπέλα, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να προστατευτούν από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ, παρά τη ρητή διαβεβαίωση, ότι θα γίνει (όπως πάντα) σεβαστή η απόφαση απαγόρευσης φωτογράφησης των προσώπων των κατηγορουμένων, των δικηγόρων της υπεράσπισης, και του κοινού της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο πλευρό του πρώην βουλευτή  κατηγορούμενου  για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται περίπου 30 υποστηρικτές του.

Είναι η πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2017.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα