Νίκη Κεραμέως: Καταργούνται οι πράσινες και οι κόκκινες σχολές

Βελτιωτικές αλλαγές στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές το 2020, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Όπως είπε η υπουργός «το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης. Θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα. Θα ανακοινώσουμε κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργήσουμε την κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών». 

Η υπουργός εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο χώριζε τις σχολές σε δυο κατηγορίες, σε αυτές που κάποιος έμπαινε σε κάποιες σχολές χωρίς πανελλαδικές και σε κάποιες με πανελλαδικές.

«Δεν θα ισχύσει, δεν θα υπάρχει κατηγοριοποίηση. Βάση πανελλαδικών θα εισάγονται και σε αυτές», τόνισε.

Για τους μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές θα δώσουν με το ίδιο σύστημα. «Με το σύστημα το οποίο έδωσαν οι μαθητές φέτος, με το ίδιο σύστημα θα δώσουν και του χρόνου», ανέφερε.

«Για τα παιδιά που μπαίνουν δευτέρα λυκείου, εξετάζουμε το σύστημα που θα εφαρμόσουμε», είπε η υπουργός Παιδείας. 

Αναφερόμενη στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια είπε ότι «στις προθέσεις μας είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα». 

Η Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε αδιανόητο να μπαίνει ένας μαθητής με 3 σε κάποια σχολή. 

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά, η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «τα βιβλία θα είναι σε όλα τα σχολεία. Για τους εκπαιδευτικούς, προχωράμε στους διορισμούς για την ειδική αγωγή και μετά θα πάμε στους μόνιμους». 

Αναφερόμενη στο θέμα του ασύλου είπε ότι με το νόμο για την κατάργησή του «Θωρακίζουμε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι «θα αντιμετωπίσουμε το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ», λέγοντας ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για τέλεση παράνομων πράξεων.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα