Κουτσούμπας: Τώρα μόνο ΚΚΕ, έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο

Κουτσούμπας: Τώρα μόνο ΚΚΕ, έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, μίλησε απόψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε στη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, στη μάχη στους τόπους δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, μάχη σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό σε όλη την Ελλάδα. «Τα δίνουμε όλα στη μάχη των τελευταίων ημερών, γιατί η μάχη αυτή θα κριθεί μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ. Όπως ξέρουμε να κάνουμε και να δίνουμε μάχες καλά, μόνο εμείς οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 ΚΚΕ συγκέντρωση - ομιλία στο Σύνταγμα

 

 

Αναλυτικά η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

 

«Φίλες και φίλοι,

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Απόψε από δω από το Σύνταγμα, την καρδιά της Αθήνας, την καρδιά όλης της Ελλάδας, που απόψε είναι κόκκινη, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό.

 

Συνεχίζουμε, αλλά και ξεκινάμε από απόψε, με μεγαλύτερη ορμή, πείσμα και αποφασιστικότητα για να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών. Τη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυση, ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

 

Μπορούμε! Είμαστε εδώ χιλιάδες. Όχι μόνο τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μαζί μας είναι, επίσης, χιλιάδες που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά σήμερα παίρνουν την απόφαση, κάνουν το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

 

Γνωρίζουμε όλοι καλά, το νιώθει κι ο κόσμος που συζητήσαμε μαζί του και θα συνεχίσουμε να συζητάμε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή ότι στις 7 Ιουλίου αυτό που κρίνεται είναι αν την επόμενη μέρα ο λαός μας θα βγει πιο δυνατός για τις μάχες που έρχονται.

 

Γιατί το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Έχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά διεύρυνε παραπέρα.

 

Και όλα αυτά αποτυπώνουν τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, που για το λαό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πιο χαμηλούς μισθούς, ψαλίδισμα των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών.

 

Γι’ αυτό λέμε ξεκάθαρα. Κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη. Γιατί χτίζει πάνω στο αντιλαϊκό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και το ενισχύει.

 

Σε αυτό λοιπόν το νέο αντιλαϊκό σκηνικό, ένα είναι το ζητούμενο. Να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, μέσα στη Βουλή, αλλά και στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζουν οι νέοι μας. Να παλέψουμε για αυτά που έχουμε ανάγκη, για αυτά που ο λαός μας δημιουργεί, αλλά του τα κλέβουν με μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ.

 

Γι’ αυτόν το λόγο απευθυνόμαστε σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, στους νέους, στις γυναίκες, στους συνταξιούχους. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς καθαρά, χωρίς μισόλογα: Κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας αυτές τις μέρες πριν πάτε στην κάλπη και απαντήστε με το χέρι στην καρδιά:

 

Πιστεύετε πραγματικά ότι η απόσταση της ψαλίδας ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα κάνει τη διαφορά στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε όλοι;

 

Πιστεύετε πραγματικά ότι το ζήτημα για εσάς, για τα βάσανά σας είναι ποιος θα μπει τσόντα σε μια από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση συνεργασίας;

 

Μήπως τέτοιες κυβερνήσεις δεν γεύτηκε ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης;

 

Πιστεύετε πραγματικά ότι έχει σημασία για εσάς αν θα μπουν κάποια κόμματα μιας χρήσης στη Βουλή;

 

Τα γνωρίσαμε κι αυτά όλα αυτά τα χρόνια. Τα δοκίμασε ο λαός μας, αφού το σύστημα τα ανέβασε, τα στήριξε και μετά τους τράβηξε το χαλί, γιατί αναζητά νέα θύματα-σχήματα, διάττοντες αστέρες, που όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται.

 

Σε αυτούς όλους σήμερα πρέπει να πείτε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Όλοι σας ξέρετε πόση σημασία έχει για το λαό, το κίνημά του, να βγει δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές. Για αυτό πείτε το μεγάλο ΝΑΙ στο ΚΚΕ. Για να ζήσουμε καλύτερα. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Με την πάλη μας να εμποδίσουμε και να αναχαιτίσουμε την επίθεση που ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση.

 

Αυτό το ΝΑΙ είναι μόνο η αταλάντευτη ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ μπήκε μπροστά, αντιπάλεψε τους εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Διεκδίκησε την κατάργησή τους.

 

Γιατί το ΚΚΕ απέρριψε τις μνημονιακές και τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που όλα τα άλλα κόμματα δέχονται, γιατί βλέπετε το αστικό κράτος και η αντιλαϊκή πολιτική έχουν συνέχεια, όπως μας λένε.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Οι κομμουνιστές μέσα στο κίνημα, σε κάθε χώρο, μέσα στη Βουλή, δεν πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των κερδών για λίγους που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομία, όπως μας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πιστοί στο έργο που τους αναθέτουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Το ΚΚΕ προβάλλει αιτήματα και διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες, επιλύουν τα φλέγοντα προβλήματα του σήμερα γιατί δεν αποδέχεται τη λογική να μένουν τα βρέφη χωρίς παιδίατρο γιατί έχουμε δέσμευση για ματωμένα πλεονάσματα. Αρνείται να δεχτεί ότι ο συνταξιούχος που δούλεψε και πλήρωσε διπλά και τριπλά για μια αξιοπρεπή σύνταξη και κοινωνικές παροχές, πρέπει να ζήσει με ψίχουλα.

 

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκεται απέναντι από όσους καλούν τη νεολαία να πει κι ευχαριστώ για μια δουλειά των 400 ευρώ, για μια ζωή-λάστιχο.

 

Βρίσκεται απέναντι από όλους αυτούς που μας λένε ότι πρόοδος είναι να δουλεύεις ως ενοικιαζόμενος, εργολαβικός εργάτης, δυο ώρες σήμερα, τρεις ώρες αύριο, ανασφάλιστος, χωρίς συλλογική σύμβαση.

 

Βρίσκεται απέναντι από όλους όσοι θέλουν ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού και την οικογένεια να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια των παιδιών της!

 

Αρνούμαστε και θα αντιπαλέψουμε μέχρι τέλος την κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης να κοπούν προνοιακά επιδόματα ακόμα και χιλιάδων αυτιστικών παιδιών.

 

Θα αντιπαλέψουμε μέχρι τέλος την αθλιότητα τα νήπια και τα προνήπια να στοιβάζονται σαν σαρδέλες ή να μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους.

 

Αρνούμαστε να κάνουμε μόνο εμείς συνέχεια υπομονή για να βγούμε δήθεν από το τούνελ και να πάμε σε τροχιές δήθεν βιώσιμης ανάπτυξης, όπως μας λένε. Αυτό το παραμύθι μόνο σε ελληνικές ταινίες με σύγχρονες Σταχτοπούτες και πριγκιπόπουλα συνέβη.

 

Όχι! Δεν θα είναι αυτό το μέλλον των παιδιών μας! Όχι! Πρόοδος είναι να ζεις από το μισθό σου, εσύ και η οικογένειά σου, με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες σου.

 

Πρόοδος δεν είναι να ξεζουμίζεις έναν ολόκληρο λαό για να τα δώσεις πίσω στα λίγα μονοπώλια με κονδύλια, προγράμματα για την ενίσχυσή τους.

 

Πρόοδος είναι με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και με τα κλειδιά της οικονομίας δικά του, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες παντού: Στην Υγεία, στην Παιδεία, στην αναψυχή, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό.

 

Το σενάριο της ζωής μας θα το γράψουμε εμείς. Και θα είναι γραμμένο με τις ανάγκες μας. Θα είναι γραμμένο με τα όνειρά μας.

 

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ και στις 8 Ιούλη. Και καλούμε τον λαό να σκεφτεί, να αναλογιστεί τι δύναμη, τι ώθηση μπορούν να πάρουν οι αγώνες των εργαζομένων, αν το ΚΚΕ είναι πιο ψηλά, πιο δυνατό, με περισσότερους βουλευτές.

 

Με μεγαλύτερη δυνατότητα στήριξης και οργάνωσης των διεκδικήσεων. Με μεγαλύτερη δυνατότητα αποκάλυψης και προτάσεις ανακούφισης μέσα στη Βουλή. Τέτοιες ήταν οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη διαγραφή και το "πάγωμα" των τόκων για χρέη προς τις τράπεζες, για τη μείωση των οφειλών των εμποροβιοτεχνών, την παροχή σε αυτούς νέων άτοκων δανείων χωρίς υποθήκη, για το επίδομα ανεργίας που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους ανέργους (και τους αυτοαπασχολούμενους) χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο 80% του βασικού μισθού, για επαναφορά κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο όπως ισχύει για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος για ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, για τα δικαιώματα των νέων στις μετεγγραφές για να σπουδάζουν κοντά στο σπίτι τους, για θετικές ρυθμίσεις για τα παιδιά που δίνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για θεσμοθέτηση της χορήγησης επιδόματος τοκετού ύψους 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για θέσπιση επιδόματος μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες στο ύψος του βασικού μισθού, 2 μήνες πριν από τον τοκετό και 6 μήνες μετά.

 

Αυτά κι άλλα πολλά, τα οποία αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδη ανακούφιση, απορρίφθηκαν, απορρίπτονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν "προοδευτική", "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν και κάνουν πως δεν τα ακούνε.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας είναι ένας επιπλέον λόγος για να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή είναι η άλλη όψη του αντιλαϊκού νομίσματος στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της "συνδιαχείρισης", που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ' όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

 

Αυτή η πολιτική μετατρέπει σε κατάρα για τους λαούς τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στο έδαφος των χωρών τους και της δικής μας χώρας.

 

Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στη νέα εκχώρηση υδρογονανθράκων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην "Exxon Mobil" - "Total" - ΕΛΠΕ που το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη της κοινοπραξίας, λόγω και των προκλητικών όρων εκχώρησης, ενώ αντίθετα για το λαό αποτελεί κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου που θα χαθεί διά παντός.

 

Την ίδια στιγμή θα φέρει βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και στο κουβάρι των αντιθέσεων στην περιοχή και τεράστιους κινδύνους για το φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία της Κρήτης σε περίπτωση ενός ατυχήματος.

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πουλάνε παραμύθια περί "ευημερίας" από τα "οικόπεδα" που δίνουν στους ενεργειακούς κολοσσούς, ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. Οι τιμές στο ρεύμα αυξάνονται, ενώ μέσα στο 2018 έχει κοπεί το ρεύμα σε 300.000 καταναλωτές!

 

Φίλες και φίλοι,

 

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ πιο κρίσιμες από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές.

 

Στην επόμενη Βουλή διεκδικούν "έδρες" 4 μνημονιακά κόμματα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ 25, 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση. Και το ΚΚΕ!

 

Δεν θα αφήσουμε όλους όσοι κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ αλλά ούτε και τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας.

 

Στις 7 Ιούλη κρίνεται όλη η επόμενη περίοδος από τις 8 του Ιούλη και μετά. Κρίνεται πόσο δυνατός θα είναι αυτός που θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία. Πόσο δυνατοί θα είμαστε απέναντι στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.

 

Και ρωτάμε: Μήπως θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η πιο φιλική κυβέρνηση των τελευταίων χρόνων για τους φονιάδες των λαών, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι την τελευταία μέρα ψήφιζε δωράκια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ίδια στιγμή λέει υποκριτικά ότι δεν είναι από τζάκια; Λες και το πρόβλημα είναι το γενεαλογικό δέντρο αυτών που αποφασίζουν αντιλαϊκούς νόμους! Αυτό, όπως είδαμε, δεν τους εμπόδισε να υλοποιήσουν το 62% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, όπως οι ίδιοι οι βιομήχανοι του αναγνωρίζουν.

 

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ούτε και για "το νέο που έδιωξε το παλιό" δικαιούνται να μιλάνε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα ψηφοδέλτιά τους με όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έχουν μαζέψει.

 

Αλήθεια, ποιος θα παλέψει για το λαό και τη νεολαία αύριο;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που "ξέπλυνε" την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν; Που όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ανέστησε"; Που διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά, γιατί εμφανιζόταν "αριστερός" στα λόγια, ενώ έπραττε "δεξιά";

 

Τώρα τελευταία μάλιστα μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν "αναγκαίο κακό"! Σήμερα, όμως, ποια ανάγκη υπάρχει και έχει τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα των ακροδεξιών ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του;

 

Το βασικό όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας. Έγινε το "καλύτερο παιδί" του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Ταυτίστηκε με τον διαβολικά καλό Τραμπ.

 

Μήπως διαβολικά καλοί είναι και οι πύραυλοι που εξολοθρεύουν παιδιά και βρέφη; Που εξολοθρεύουν λαούς;

 

Μήπως διαβολικά καλά είναι τα τείχη και η αντιμεταναστευτική πολιτική του φίλου του κυρίου Τσίπρα, του Τραμπ, με αποτελέσματα -ανάμεσα στα άλλα- και αυτές τις τραγικές εικόνες των πνιγμών μικρών παιδιών με τους γονείς τους;

 

Για όλα αυτά και πολλά άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ.

 

Στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

Ο συντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφήμηση προοδευτικών ιδεών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους. Δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

Ξέρουμε, ξέρετε πως οι έννοιες "αριστερά", "πρόοδος", "δημοκρατία" είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Με υψηλά ιδανικά και αξίες για την πρόοδο της κοινωνίας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όχι για να γυρίσουμε πίσω στον Μεσαίωνα. Είναι ταυτόχρονα και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία.

 

Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Ποιος όμως δίνει τη σκυτάλη στη ΝΔ; Ποιος φέρνει τη δεξιά; Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά πολιτική του.

 

Μήπως δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη δεξιά "εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες";

 

Μήπως τέτοιες συνθήκες, για να σωθεί το σύστημα, δεν έφεραν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που λίγα χρόνια πριν ορκίζονταν ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί;

 

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα ταλαντεύονται, προβληματίζονται τους λέμε: Μαζί θα βαδίσουμε, έτσι κι αλλιώς, από τις 8 Ιούλη. Γιατί κακά τα ψέματα, ποιος θα βρίσκεται στο πλάι του λαού την επόμενη μέρα;

 

Θα αγωνιστεί μήπως και θα κάνει αντιπολίτευση ενάντια σε όλα αυτά που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε;

 

Σίγουρα όχι!

 

Μήπως θα αντιπαλέψει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ το ΚΙΝΑΛ; Που είναι έτοιμο να γίνει συμπλήρωμα ανοχής σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη;

 

Μήπως θα κοπεί η φόρα του Μητσοτάκη αν μπει το κόμμα μιας χρήσης του κυρίου Βαρουφάκη στη Βουλή; Ο οποίος, ανάμεσα σε αστακομακαρονάδες με φόντο την Ακρόπολη και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που τις ονόμασε "κουαρτέτο και θεσμούς", μας είπε ότι το 70% των δυο πρώτων μνημονίων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν πολύ καλά και φυσικά μετά ψήφισε ΝΑΙ και στο 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Φίλες και φίλοι,

 

Απευθυνόμαστε στο λαό μας που έχει δοκιμάσει πολλές συνταγές διαχείρισης μιας από χέρι απάνθρωπης πολιτικής. Του λέμε με ευθύτητα ότι τώρα ήρθε η ώρα να σταθμίσει την πείρα του, να κάνει το βήμα. Να μη δώσει άφεση αμαρτιών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην πει "προχώρα σε ακόμα πιο εξοντωτικά μέτρα", ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Για να νιώθουν όλοι αυτοί δυο και τρεις φορές την καυτή ανάσα του λαού μας.

 

Φίλοι και φίλες,

 

Τώρα είναι η ώρα να πετάξουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας τη ναζιστική -εγκληματική Χρυσή Αυγή, που πουλάει νταηλίκι σε φτωχούς και καταφρονεμένους, αλλά στέκεται σούζα στα μεγάλα αφεντικά της και φυσικά λιποθυμά τώρα στα δικαστήρια μπας και πέσει στα μαλακά. Η εκλογική εγκατάλειψή της από τους ψηφοφόρους της πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη.

 

Σήμερα, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για να απομονωθεί, αλλά και για να αποκαλυφθεί παραπέρα η Χρυσή Αυγή, αλλά και για να μπουν στο περιθώριο άλλα ακροδεξιά μορφώματα, τύπου Βελόπουλου, που με τις κηραλοιφές και τις συνομιλίες του με τον Ιησού Χριστό προσβάλλει βάναυσα όλους τους πιστούς χριστιανούς ορθόδοξους.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι θέλουν να πάει καλά το ΚΚΕ, τους λέμε είναι στο χέρι σας. Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ. Ακυρώστε τα σχέδια που θέλουν το ΚΚΕ με μειωμένα ποσοστά, με λιγότερη δύναμη, με λιγότερους βουλευτές. Κάντε τώρα αυτό που αναβάλλετε για αργότερα! Στην κάλπη ρίξτε ΚΚΕ. Καμία ψήφος για το ΚΚΕ δεν πρέπει να χαθεί και δεν θα χαθεί.

 

Και σε όλους όσοι δεν θέλετε το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζει ο Μητσοτάκης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης και σκέφτεστε πάλι να ψηφίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ σκεφτείτε ότι το γέλιο τους δεν μπορεί να το κόψει ούτε η Παπακώστα, ούτε ο Κουρουμπλής ούτε η Κουντουρά. Το γέλιο και τη δεξιά πολιτική μπορεί να το βγάλει ξινό μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ.

 

Γι αυτό σας λέμε, ελάτε να καθαρίσουμε τα ιδανικά και τις αξίες της αριστεράς, της προόδου, αυτά που τόλμησαν να λερώσουν με τις βρώμικες δουλειές τους.

 

Καμιά ψήφος δεν πρέπει να χαθεί λόγω της αποχής. Στην πραγματικότητα η αποχή ενισχύει τους αντίπαλους του λαού. Γι' αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της μετακίνησης, αλλά και τις γενικότερες δυσκολίες του καλοκαιριού.

 

Στις εκλογές ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το λαό. Ότι ο λαός κρατάει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του!

 

Όλοι εμείς κρατάμε στα χέρια μας, άσβεστη φλόγα στην καρδιά μας, μια μεγάλη υπόθεση, την πιο δίκαια και πιο όμορφη. Έχουμε μάθει να πολεμάμε

 

"Για να φύγει το μαύρο απ’ τα μάτια μας.

 

Να φύγει τ’ άδικο απ’ τον κόσμο"

 

Έχουμε μάθει να πολεμάμε

 

"Για το χαμόγελο του κοριτσιού

 

καταμεσής στην άνοιξη.

 

Θα πολεμήσουμε

 

για τα χαρούμενα παιδικά παιχνίδια,

 

στις γαλανές ακρογιαλιές,

 

για την καυτερή άμμο,

 

γι' αυτόν τον σβώλο

 

απ' το παχύ ματωμένο πατρικό χώμα"

 

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό. Το ΚΚΕ τους πονάει όταν ψηλώνει. Τώρα μόνο ΚΚΕ. Γιατί έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε αύριο. Καλή δύναμη σε όλους και όλες με υγεία, αγωνιστικότητα και ελπίδα!».

 

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα