Εθνικές εκλογές 2019: Τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικές εκλογές 2019: Τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

 Οδεύοντας ολοταχώς για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου τα πολιτικά κόμματα έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους.

Μετά τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, χθες Τρίτη απόγευμα, η χώρα έχει μπει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.
powered by Rubicon Project

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και στις ευρωεκλογές ή δεν πήγαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν μικρότερα κόμματα και δεν προσανατολίζεται σε στενά κομματικά ψηφοδέλτια.
Τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα καθώς μέχρι τώρα οι σίγουροι φαίνεται πως είναι οι Πάνος Σκουρλέτης και η Έφη Αχτσιόγλου. Σε αυτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ενώ ακούγεται και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται πως θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, θα δούμε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Τάσο Πετρόπουλο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννη Ματζουράνη, Αννέτα Καββαδία, Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργο Κυρίτση και Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγεται ότι θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, όπως και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να δοθεί στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας αφού υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στον δυτικό τομέα την ψήφο των πολιτών αναμένεται να ζητήσουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Τόσκας, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Ρήγας και Θανάσης Παπαχριστόπουλος (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ).

Η Όλγα Γεροβασίλη θα είναι υποψήφια στην Άρτα και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο. Ο Χρήστος Σπίρτζης θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στο υπόλοιπο Αττικής.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης υποψήφιοι θα είναι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Σπύρος Δανέλλης ενώ στα Χανιά υποψήφιοι θα είναι οι Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα