Κουτσούμπας: Ο λαός να καταψηφίσει συνολικά την κυβέρνηση και την πολιτική της

Κουτσούμπας: Ο λαός να καταψηφίσει συνολικά την κυβέρνηση και την πολιτική της

Κάλεσμα προς το λαό να καταδικάσει συνολικά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απηύθηνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο από την οποία λείπουν τα πραγματικά λαϊκά βάσανα».

Τόνισε ότι οι εκλογές -ευρωεκλογές, τοπικές και βουλευτικές- δίνουν μια ευκαιρια στον λαό να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να ασκεί μια πολιτική που καταστρέφει και το παρόν και το μέλλον» και ότι «δεν υπάρχει πλέον καμιά εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ».

Κάλεσε ιδιαίτερα «όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, που χτες, ανήμερα της μεγάλης επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποία έδωσαν τη ζωή τους εκατομμύρια αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, πήγε στη Ρουμανία και έβαλε την υπογραφή του, μαζί με ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές. Μαζί με τον Ορμπαν, τον Κουρτς, τον Σαλβίνι και το κακό συναπάντημα το υπόλοιπο της ΕΕ, έβαλαν υπογραφή σε ένα κατάπτυστο κείμενο – διακήρυξη, μνημείο αντικομουνισμού και παραχάραξης της ιστορίας, που ανοίγει το δρόμο για διώξεις ενάντια σε όσους και όσες υπερασπίστηκαν, υπερασπίζονται τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, αλλά και διώχτηκαν από διάφορα μισαλλόδοξα καθεστώτα, με ανάλογα δήθεν επιχειρήματα στο παρελθόν, σαν αυτά που περιέχονται στο χτεσινή διακήρυξη αντιστροφής της ιστορικής πραγματικότητας» είπε.

Έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία πόλωση «προϋποθέτει ότι και είναι δύο μέρη του ίδιου ταξικού και τοξικού κέντρου» με βασική προϋπόθεση «τα βάρη να ρίχνονται στα λαϊκά στρώματα και τα κέρδη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα»

«Οι σκαφάτοι του κεφαλαίου»

Χαρακτήρισε δε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως τους «σκαφάτους του κεφαλαίου», προσθέτοντας «γι’ αυτό δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα κύρια στα επικίνδυνα σενάρια που φτιάχνετε και αφορούν το μέλλον του λαού μας».

Ανέφερε ότι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου «σας έχει πάρει χαμπάρι. Κομπάρσος στην παράστασή σας δεν θέλει να μείνει, πρωταγωνιστής στη ζωή του θέλει να γίνει. Θα κάνει την πραγματική διαφορά με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Μπορεί να δοθεί αυτή η αποφασιστική η μόνη ελπιδοφόρα και αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη σαπίλα που αποπνέουν όλοι οι διαχειριστές του διεφθαρμένου συστήματός σας».

Επεσήμανε ότι αυτή η σαπίλα είναι επικίνδυνη για τον λαό και αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα και απειλές για την Κύπρο και το Αιγαίο και την επικίνδυνη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού».

Είπε ακόμα ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχειρούν να εφησυχάσουν τον λαό ότι θα βγει κερδισμένος αν παραμείνει πιστός στις συμμαχίες που έχει επιλέξει η άρχουσα τάξη με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

«Μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο»

Υπενθυμίζοντας τις εξελίξεις σε χώρες, ενεργειακούς κόμβους, όπως Ουκρανία, Συρία, Λιβύη, Βενεζουέλα είπε «να γιατί επιμένουμε τόσο πολύ να αναδεικνύουμε τους κινδύνους που κρύβει για τον λαό μας η κοινή γραμμή όλων αυτών των κομμάτων για μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο και σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο. Να γιατί επιμένουμε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν ειρήνη, ασφάλεια των λαών την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρο. Αυτό το «ανατολίτικο παζάρι» που γίνεται στην περιοχή μας γίνεται στις πλάτες των λαών».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη γιατί διαρκώς εφησυχάζει τον λαό, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για ξένα προς το λαό συμφέροντα και παρουσιάζει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που μαγειρεύτηκε για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες ως «συνταγή» και για το Αιγαίο και την Κύπρο» τόνισε.

«Σου κλέβω 10 σου επιστρέφω 1»

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια «γονάτισε τον λαό και δέσμευσε τη χώρα ως το 2060 με ματωμένα πλεονάσματα μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές», καταφεύγει προεκλογικά στην «τακτική ‘σου κλέβω 10 σου επιστρέφω 1′ ψάχνοντας άλλοθι για να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Πρόσθεσε ότι ο στόχος των «ματωμένων πλεονασμάτων», που κατ’ ομολογία του πρωθυπουργού δεν πρόκειται να παραβιαστεί σημαίνει νέες περικοπές σε ότι αφορά τις λαϊκές ανάγκες.

Είπε ότι και αυτά που δίνονται είναι υπό αίρεση καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας συνδέεται άμεσα με το γενικότερο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, το οποίο οδεύει «διεθνώς προς μια νέα καπιταλιστική κρίση».

Καταθέτοντας αναλυτικά στοιχεία, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση «έχει το θράσος να μιλά για τους πολλούς που και επί των ημερών της υποφέρουν», ενώ την ίδια στιγμή με πρόσφατες νομοθετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις μειώθηκε η φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη των μετόχων, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το απαράδεκτο καθεστώς ρύθμισης, της εθελοντικής εισφοράς, των εφοπλιστών, μειώνοντας το μάλιστα στα 40 εκ ευρώ».

Ανέφερε ότι παρά τα λεγόμενα της κυβέρνησης ότι «είναι του προοδευτικού μετώπου και όχι του φιλελευθερισμού και των ελίτ», «οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα καλύτερα συνεταιράκια του Τράμπ, τα καλύτερα φιλαράκια του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ και από χθες έγιναν καλύτερα συνεταιράκια του Ορμπαν και του Σαλβίνι».

«Τι προοδευτικό μέτωπο συμπεριλαμβάνει κορυφαία στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Είπε οτι το «προοδευτικό μέτωπο» του κ Τσίπρα συμπεριλαμβάνει πρόσωπα, που τα προηγούμενα χρόνια διακρίθηκαν ως κορυφαίοι υπουργοί και παράγοντες κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με πλούσιο αντιλαϊκό έργο. Απαρτίζεται επίσης από γνωστούς αντικομουνιστές δημοσιογράφους μέχρι συντάκτες των τρομονόμων, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «τόσο προοδευτικοί είστε που και με ευθύνη σας καθυστερεί και η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ενώ φτάσατε στο σημείο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που είναι ΣΥΡΙΖΑ, να αναιρέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για μη παραχώρηση χώρου στους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής όπως ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας».

Ο Δ. Κουτσούμπας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση για την εκπαιδευτική πολιτική της, η ουσία της οποίας, όπως είπε, είναι «όσο φτωχότερη είναι η λαϊκή οικογένεια, τόσο συντομότερη θα είναι τελικά η διαδρομή του παιδιού της στην εκπαίδευση και η εργασία του θα εξαρτάται από τα πόσα χρήματα μπορεί να δαπανήσει οι οικογένεια, ο πατέρας, η μάνα σε φροντιστήρια, μεταπτυχιακά, σεμινάρια και πιστοποιήσεις».

Είπε ακόμα ότι παρά τα πολλά που ακούστηκαν για τον Π. Πολάκη «και την πραγματικά απαράδεκτη επίθεση στον υποψήφιο της ΝΔ», δεν ακούστηκε τίποτα για την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που έχει οδηγήσει τα ΑμΕΑ στην απομόνωση, την ανεργία, τη φτώχεια.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα