Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετέτρεψε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη

Σε ψήφο εμπιστοσύνης μετέτρεψε η κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη

Την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μετατροπή της σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός 

"Δεν έχει προηγούμενο η απάνθρωπη στάση του αναπληρωτή υπουργού απέναντι σε έναν άνθρωπο με αναπηρία" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. "Όταν ο πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει αυτά τα πράγματα τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση. Υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το θέμα αυτό, όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

"Tι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά με έναν θρασύδειλο τραμπούκο. Η επιλογή Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη καλεί εσάς τους βουλευτές να αναμετρηθείτε με την πολιτική και προσωπική σας αξιοπρέπεια. Ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Ο κ. Τσίπρας φρόντισε να επιβεβαιώσει τον στενό δεσμό μαζί του, κάνοντας μαζί του διακοπές το Πάσχα. Πάντα με τον κ. Πολάκη. Τον ερώτημα αφορά όλους εσάς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι που στηρίζετε την κυβέρνηση. Είστε όλοι σας Πολάκηδες; Είστε με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες;" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Kαταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη γιατί ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό". "Ο Πολακισμός δεν έχει θέσει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ο Πολακισμός είναι φασισμός" ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. 

Δραγασάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση 

"Βρισκόμαστε 20 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Εχουμε μια Ευρώπη που έχει μπει σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης ενώ υπάρχουη κίνδυνοι να ενισχυθούν δυνάμεις αντιδραστικής οπισθοδρόμησης. Η ΝΔ θέλει να σπρώξει τη συζήτηση στη σφαίρα της μικροπολιτικής και των εντυπώσεων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης, παίρνοντας το λόγο από τη μεριά της κυβέρνησης. 

"Και ενώ ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να γίνει διάλογος για αυτά τα μεγάλα θέματα, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για μια δήλωση του υπουργού, που κρίνεται και κρίθηκε από όλους. Με τον τρόπο αυτό και με την όλη στάση της, η ΝΔ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τα κρίσιμα ζητήματα. Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι χωρίς να υποτιμούμε αυτό το θέμα, σημασία έχουν για τους πολίτες και άλλα πράγματα όπως οι 120 δόσεις, οι αναβαθμίσεις της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης. Πιστεύουμε ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται για όλα αυτά τα θέματα και για αυτό η συζήτηση πρέπει να γενικευθεί. Και αυτό εννοούσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης" σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

"Εκ μέρους του πρωθυπουργού ζητώ να συζητηθεί πρόταση εμπιστοσύνης. Προσωπικά πείστηκα πλήρως ότι το πρόβλημά σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ" σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση 

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Μαΐου 

Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει έως τρεις ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Παρασκευή 10 Μαΐου αργά το απόγευμα.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει και η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη στην αρμόδια επιτροπή. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα