Τσακαλώτος: Να συζητήσουμε για τα θετικά μέτρα και όχι για τον Πολάκη

Τσακαλώτος: Να συζητήσουμε για τα θετικά μέτρα και όχι για τον Πολάκη

Αφορμή για μία νέα... αρχηγική εμφάνιση στάθηκε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η κοινή συνέντευξη τριών υπουργών της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών με την έναρξη της κοινής συνέντευξης τύπου, έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τον πολιτικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία και με αφορμή το ζήτημα Πολάκη - που έχει ανακύψει μετά την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο - ζήτησε να επανέλθουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα σοβαρά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών είχε σπεύσει να πάρει αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη μετά την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε επισημάνει ότι ο Παύλος Πολάκης ξεπέρασε τα όρια και τις κόκκινες γραμμές.

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε μετά την κοινή εμφάνιση Τσίπρα - Πολάκη στο Ροδάκινο Ρεθύμνου να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την πρωθυπουργική στήριξη στον «αψύ» αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Σήμερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να μην καταθέσει την πρόταση Μομφής σε βάρος του Παύλου Πολάκη ισχυριζόμενος ότι ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει για τα θετικά μέτρα που τον αφορούν.

«Δεν ξέρω εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην πρόταση για τη συζήτηση για τον κ. Πολάκη, τότε θα καθυστερήσουμε 3 μέρες για να γίνει συζήτηση στη Βουλή. Αυτό θα είναι λάθος διότι ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει τα θετικά μέτρα, οπότε θα σταματήσει αυτή η συζήτηση για να κάνουμε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε τις 120 δόσεις και τα άλλα μέτρα», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα