Σκουρλέτης για Πολάκη: Αν γύρισε τον χρόνο πίσω θα μίλαγε αλλιώς

Σκουρλέτης για Πολάκη: Αν γύρισε τον χρόνο πίσω θα μίλαγε αλλιώς

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στη RealNews.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε ένα ευρύτερο άμορφο και ασπόνδυλο κεντροαριστερό μόρφωμα”, ενώ για την υιοθέτηση μιας σειράς νέων θετικών μέτρων από την κυβέρνηση τονίζει ότι αποτελεί αποτέλεσμα των δυνατοτήτων της ίδιας της οικονομίας.

«Είναι το αποτέλεσμα της εξόδου από τα μνημόνια, της ανάκτησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και της σαφούς αναπτυξιακής πορείας της. Κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής δεν μπορεί παρά να επισημάνει ότι η ελληνική οικονομία τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του ευρωπαϊκού μέσου όρου» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις επιπτώσεις στη μεσαία τάξη ο γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει «τα μεσαία στρώματα, συρρικνώθηκαν επί διακυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, δεν αφανίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως διατείνεται η αντιπολίτευση. Σήμερα δε, επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, αυτή είναι η αλήθεια».

Αναφορικά με τη νομοθέτηση των θετικών μέτρων ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει πως «πρόκειται για μέτρα εντός των δυνατοτήτων της οικονομίας, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερή αναπτυξιακή της πορεία. Βεβαίως η διαφωνία της αντιπολίτευσης είναι ως προς το χαρακτήρα και τη κοινωνική στόχευση των μέτρων» ενώ προσθέτει για τη «νεοφιλελεύθερη ΝΔ» ότι «οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η εργασιακή ανασφάλεια, είναι για αυτήν το αναγκαίο κακό για την ανάπτυξη όπως την αντιλαμβάνεται».

Για το εγχείρημα που προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση με τη σύσταση προοδευτικού μετώπου ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διευρύνει τα όρια της Αριστεράς. Να εκφράσει ευρύτερες ανάγκες και να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη ανατρέποντας τον φαύλο δικομματισμό. Η στρατηγική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμμαχιών με στόχο την διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω πως έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή των μαζικών πολυσυλλεκτικών κομμάτων κατά τα πρότυπα του πρόσφατου παρελθόντος».

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την συσχέτιση του λαϊκισμού με τις ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, μάλλον μια τέτοια κατηγορία συνιστά άλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα εκ μέρους της ΝΔ. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα» τονίζει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για τον λαϊκισμό που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αιχμή τις πολιτικές συγκεντρώσεις.

Τέλος για τις δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού υγείας για τον Στέλιο Κιμπουρόπουλο σημειώνει ότι «για τον Παύλο, αν ο χρόνος γύριζε πίσω νομίζω πως θα έλεγε αυτά που ήθελε να πει με διαφορετικά λόγια και τρόπο. Καμιά φορά μπορούμε να κερδίζουμε ακόμα και όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα