Ο Πολάκης απαντά: Δεν ηχογράφησα την συνομιλία με τον Στουρνάρα

Ο Πολάκης απαντά: Δεν ηχογράφησα την συνομιλία με τον Στουρνάρα

 Την δική του εκδοχή στο πολύκροτο τηλεφώνημα που έκανε στον Γιάννη Στουρνάρα δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης λέγοντας πως δεν τον ηχογράφησε.

"Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα" αναφέρει Παύλος Πολάκης, απαντώντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Facebook.

"ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΙΚΑ "ΤΟΥ ΜΜΕ ,ενταύθα:

Επειδή από το πρωί παρακολουθώ μια δεύτερη στη σειρά απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μετά το στήσιμο Πρώτου Θέματος- ΝΔ- Γιάννη Στουρνάρα, ότι δήθεν πήρα παράνομο δάνειο, τώρα ότι δήθεν καταγράφω κρυφά συνομιλίες και εκβιάζω τον κεντρικό τραπεζίτη, θέλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα.

Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο.

Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα.

Ο κος Στουρνάρας καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει.

Επιχείρησε την σπίλωσή μου διατάζοντας έρευνα για το δάνειο που νομίμως έλαβα και έσπευσε αυτό να το διαρρεύσει στα ΜΜΕ με επίσημη διαρροή της ΤτΕ.

Ακολούθως φρόντισε να διαρρεύσει ότι ουδέν μεμπτόν ευρέθη μόνο μόλις τελείωσαν τα δελτία των ειδήσεων.

Και σήμερα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα διαδίδοντας ότι δήθεν εγώ τον ηχογραφούσα εν άγνοια του.

Αφού δε μπόρεσε να με πλήξει με το δάνειο, φροντίζει να επιχειρήσει να με πλήξει με ανόητες διαρροές περί δήθεν ηχογράφησης και εκβιασμών.

Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζω : Εγώ μιλάω καθαρά και ευθέως σε όλους. Δεν εκβιάζω. Ζητάω και διεκδικώ το δίκιο και το σωστό.

Και λέω ευθέως και ξανά στο κο Διοικητή : Αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτάκη, της κας Σπυράκη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Και μάλιστα ως κάτι ακόμη χειρότερο : Ως διώκτης μου, μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχώς για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του.

Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του.

Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα.

Παύλος Πολάκης Αναπλ Υπ Υγειας .

Αθηνα 19/2/2019"

 

 Πολάκης από το βήμα της Βουλής: Γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης 

Έχει εξαπολυθεί τεράστια εκστρατεία για την σπύλωσή μου, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και εκτίμησε ότι αυτό έγινε για να καλυφθούν οι αποκαλύψεις Τσουκάτου αλλά και η χρηματοδότηση Πρώτου Θέματος και Μαρέβας Μητσοτάκη.

«Βγαίνει ο Τσουκάτος και δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δισ. δραχμές για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Βγαίνει ότι το Πρώτο Θέμα χρηματοδοτήθηκε από εφοπλιστή με 1,8 εκατ. ευρώ. Βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής ότι έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη με 800 χιλ. ευρώ. Θέμα των ημερών όμως έγινε ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ», σημείωσε.

«Που είναι οι υπερασπιστές των προσωπικών δικαιωμάτων να υπερασπίσουν την κατακρεούργησή μου και αυτή της οικογένειάς μου;», αναρωτήθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός θύμισε ότι χθες βγήκε ανακοίνωση της Attica Bank ΑΤΤ -1,85% που έδωσε διευκρινήσεις για το δάνειο του, αλλά ακολούθησε διαρροή της ΤτΕ ότι συγκάλεσε σύσκεψη για να ελέγξει το δάνειο. Μετά τα δελτία ειδήσεων παραδέχτηκε ότι το δάνειο είναι σύννομο, κατήγγειλε.

Τηλεφώνησα στον Γ. Στουρνάρα και επιβεβαίωσα τη διαρροή της στο Documento, συνέχισε, ενώ επανέλαβε ότι δεν ηχογράφησε κανένα. Χαρακτήρισε δε γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης (σ.σ. για την ηχογράφηση).

Ο Στουρνάρας ζητά την παρέμβαση Τσίπρα και Δικαιοσύνης για Πολάκη

Νωρίτερα, σε δήλωση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη, προέβη πριν από λίγο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

"Στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες" αναφέρει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει:

"Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον. Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος".

Το σχόλιο του Μαξίμου για τις δηλώσεις Στουρνάρα

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον διοικητή της ΤτΕ και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Στουρνάρας: Νόμιζα πως ο Πολάκης αστειευόταν

Ο Πολάκης τηλεφώνησε στον Στουρνάρα και τον μαγνητοφώνησε

Άδωνις για Πολάκη: Ο Εισαγγελέας έπρεπε να έχει ασκήσει ήδη δίωξη

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: