Κουτσούμπας: Λέμε ένα πελώριο "Όχι" στην ένταξη της ΠΓΔΜ

Κουτσούμπας: Λέμε ένα πελώριο "Όχι" στην ένταξη της ΠΓΔΜ

Λέμε ένα πελώριο «Όχι» στην ένταξη της γειτονικής χώρας στον δολοφονικό στρατιωτικό μηχανισμό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση «είναι το καλύτερο βαποράκι» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, αυτό το πρωτόκολλο επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ έγινε για να μαντρωθεί ο γειτονικός λαός στο ΝΑΤΟ και να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Επίσης, είπε πως η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί άλλον έναν κρίκο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή, που ρίχνει λάδι στον ανταγωνισμό ΗΠΑ - Ρωσίας, καθιστώντας την χώρα μαγνήτη νέων κινδύνων.

Απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, υπογράμμισε πως την «ασφάλεια» του ΝΑΤΟ την έχουν δοκιμάσει στο πετσί τους οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας και την «σταθερότητα του ΝΑΤΟ την έχει δοκιμάσει ο ελληνικός λαός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει νέες αμερικανοΝΑΤΟικές διευθετήσεις μετά την συμφωνία των Πρεσπών, προειδοποιώντας πως η διχοτομική «λύση» που προωθείται στο Κυπριακό θα φέρει νέες περιπέτειες στον Κυπριακό λαό. Με αφορμή δε την συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, σημείωσε πως η αμερικανοΝΑΤΟική παρέμβαση έχει στόχο την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μια ακόμη πλευρά που ανέδειξε είναι πως η Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ πλασάρεται ως πρότυπο για άλλες διευθετήσεις, προϊδεάζοντας για εξελίξεις στο παζάρι Σερβίας - Κοσυφοπεδίου και με κίνδυνο την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή.

 

πηγή πληροφοριών: 902.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα