Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς. Χωρίς ΚΟ το Ποτάμι

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς. Χωρίς ΚΟ το Ποτάμι

Με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Αμυράς έκανε γνωστό ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι.

Ουσιαστικά ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός έχουν διαχωρίσει πλήρως τη θέση τους σε ότι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών. Με κοινή τους ανάρτηση ουσιαστικά και οι δύο είχαν προαναγγείλει μια ανάλογη κίνηση.

Με την κίνηση αυτή το Ποτάμι μένει με τέσσερις βουλευτές και χάνει έτσι την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή.

Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης του 

"Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου" αναφέρει σε δήλωση του ο Γιώργος Αμυράς.

"Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποτάμι για Αμυρά: Ορκιζόταν ότι δεν θα φύγει. "Εγώ δεν είμαι Δανέλλης"

Χωρίς ΚΟ το Ποτάμι

Μετά την τελευταία εξέλιξη το Ποτάμι μένει με 4 βουλευτές, τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Μαυρωτά, Σπ. Λυκούδη και Γρ. Ψαριανό.

Η διάλυση της Κ.Ο προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες για το Ποτάμι με κυριότερη ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης παύει να αναγνωρίζεται ως Πρόεδρός της  και επομένως δεν δικαιούται να τοποθετείται στη Βουλή ως πολιτικός αρχηγός αλλά μόνο ως απλός βουλευτής.

Παράλληλα  το κόμμα δεν θα έχει δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις της Ολομελείας. 

Όσον αφορά στα "υλικά αγαθά".Το Ποτάμι  δεν θα δικαιούται να διαθέτει γραφεία στη Βουλή με τους μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούν σήμερα στην Κ.Ο να πρέπει να απολυθούν.

Ερώτημα τέλος παραμένει το τι πρόκειται να συμβεί με τη θέση Αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία αναλογεί στο Ποτάμι και κατέχει ο Σπύρος Λυκούδης.

Η λύση αναμένεται να δοθεί από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής. Κι αυτό γιατί ενώ στο άρθρο 6 του Κανονισμού ορίζεται σαφώς ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής κατανέμονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στο άρθρο 9 ορίζεται ότι αφ'ης στιγμής εκλεγεί κάποιος σε θέση Αντιπροέδρου η θητεία του διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Μόνος τρόπος για τον κ.Θεοδωράκη για να διασώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα είναι η άμεση ένταξη κάποιου βουλευτή σε αυτή.

Ψαριανός: Επαφές Θεοχαρόπουλου με Θεοδωράκη για να ενταχθεί στο Ποτάμι

με πληροφορίες από Real

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα