Σαμαράς για Τσίπρα: Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη

Σαμαράς για Τσίπρα: Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη

«Ανοίγουμε σήμερα, με αυτό το Συνέδριό μας, τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας προς τις εκλογές, με μια σημαία καρφωμένη στο καράβι μας, που γράφει «πρώτα η Πατρίδα». Με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Συνεδρίου και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα επικίνδυνο.

Μιλώντας σε πολύ αυστηρό είπε πως ο κ. Τσιπρας “δεν έχει κόκκινες γραμμές, ό,τι του ζητάνε τους το δίνει. Δεν το κάνει από ανάγκη, είναι επιλογή του δεν πιστευει στι έθνος”. Ανέφερε πως κάνει όλες τις υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα και δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, σαπίζει μαζί του ολόκληρη η χώρα. Και δεν καταλαβε πως δεν έχει σημασία να φορά κανείς γραβάτα όταν μπαίνει στα φόρα αλλά να κρατάς το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις.

Στην ομιλία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χειμάρρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας. Είναι εκεί κοντά που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσίφας, για τη γαλανόλευκη. Θυμίζοντας δύο άλλα ελληνόπουλα, τον Τασο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν χάσει στην Κύπρο τη ζωή τους - πάλι για τη γαλανόλευκη… “

Επεσήμανε μάλιστα πως πως “μας κυβερνούν αυτοί που θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας… «σύμβολο εθνικισμού» και αυτοί που το παίζουν «προστάτες των φτωχών». Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για την παρέα τους, με χλιδάτα εδέσματα: “Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα … «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»!”

Υπογράμμισε δε ότι η Ευρώπη έχει τρείς βασικούς λόγους να είναι «ικανοποιημένη» από τον κ. Τσίπρα: για τις “κωλοτούμπες”, τη υπόθελευση της χώρας στο υπερταμείο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

- Πρώτον, γιατί ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητά του και τις "κωλοτούμπες" του, έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έννοια «Κυβέρνηση της Αριστεράς»! Το κόστος, όμως, για τον τόπο ήταν τεράστιο…

- Δεύτερον, γιατί υποθήκευσε όλα τα δάνεια που χρωστάμε ως Ελλάδα στο διαβόητο «υπερταμείο». Που εγώ ως Πρωθυπουργός ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευθώ… Και που ο ίδιος ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το 2011, επί λέξει, ως πράξη «εσχάτης προδοσίας»! Αλλά αυτός την έκανε! Για 99 χρόνια μάλιστα… Και είναι η πιο ακριβή υποθήκη δανείου στην Παγκόσμια Ιστορία. Που περιλαμβάνει ακόμα και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μας.

- Και τρίτον, για τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια Συμφωνία – που επίσης εγώ δεν είχα ποτέ δεχθεί να διαπραγματευθώ με το Γκρουέφσκι – που κι αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπ’ όψιν, ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία. Το κόστος για την Πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο.

Αναφορικά με το λαικισμό, ο Αντώνης Σαμαράς είπε "το να μπερδεύει κανείς την νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση, είναι λαϊκισμός. Το να αγνοεί τι τραβάνε οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες, στα χέρια των διακινητών είναι σκέτη απανθρωπιά. Όποιος έχει αμφιβολία για όλα αυτά, μπορεί να επισκεφθεί τη Μόρια, στη Λέσβο. Δεν υπήρχε «Μόρια» μέχρι το 2014, όσο κρατάγαμε τα σύνορα κλειστά. Δημιουργήθηκε όταν άνοιξαν τα σύνορα… Με δύο λόγια, οφείλουμε να πολεμάμε τα άκρα και τις ακρότητες. Αλλά και να ακούμε τον κόσμο. Όχι να τον αγνοούμε! Γιατί τότε τον «σπρώχνουμε» στα άκρα…"

Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές και η Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως είπε ο κ Σαμαράς, η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει ο Τσίπρας, κι ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μετά, από τη θέση της Αντιπολίτευσης, η εγγύηση πως η επόμενη κυβέρνηση – η κυβέρνηση, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη – θα διορθώσει γρήγορα τις ζημιές που αφήνει πίσω της αυτή η τετραετία, η μόνη εγγύηση για όλα αυτά: είναι η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές

Μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και είπε πως δεν εξαρτάται πια από τα εκλογομαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ. "Εξαρτάται μόνον από εμάς" διότι όπως είπε "ενα τεράστιο, πλειοψηφικό κομμάτι του Ελληνικού λαού είδε και συνέκρινε και λέει δύο λέξεις πια: Ως εδώ…Κι άλλες δύο: Ποτέ ξανά. Μια ζωή, η φαντασίωση της Αριστεράς, ήταν να φτιάξει «λαϊκό κίνημα». Και για πρώτη φορά το «πέτυχε»! Βγήκε πράγματι ο κόσμος στους δρόμους… Αλλά βγήκε εναντίον τους! Για πρώτη φορά κατέβηκε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους, για το Μακεδονικό: Στη Θεσσαλονίκη αρχικά. Στην Αθήνα μετά. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας στη συνέχεια. Και κατέβηκαν αυθόρμητα… Κι από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη γνωστή του μέθοδο:Είναι «Εθνικιστές» και «φασίστες»! Αλλά ποιοι κατηγορούν τον λαό που ξεσηκώνεται; Όσοι συνεργάστηκαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την κυβέρνησή μας! Όσοι συγκυβερνούν τέσσερα χρόνια με τον Καμένο…! Γι’ αυτό ο κόσμος έχει αποφασίσει: "Ως εδώ". Και "ποτέ ξανά".

Ανέφερε πως "πριν λίγους μήνες, είχαμε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια εκ μέρους της Ελλάδας, όχι απλώς θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα. Το είχαμε πει, το είχαμε ξαναπεί, αλλά ο Τσίπρας δεν άκουγε. Τώρα του το λέει και ο ίδιος ο Ζάεφ. Του το λέει ακόμα και ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. Ακούστε τον: «Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει» τονίζει ο βούλγαρος αξιωματούχος και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας»! Ακόμα και οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πόσο επιζήμια και αποσταθεροποιητική για όλα τα Βαλκάνια είναι η αναγνώριση ψευτομακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας για τα Σκόπια. Αλλά ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει… Τα σπάει με τους Έλληνες, αλλά τα σπάει και με τη Βουλγαρία ακόμα, χώρα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!", είπε και πρόσθεσε "ξέρετε ότι χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Γι’ αυτό ακριβώς: Γιατί πιστεύω ότι - εκτός από όλα τα άλλα - το όνομα θα συμπαρασύρει αναγνώριση και μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα! Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα…".

Το «ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ» συνέβη και προειδοποίησεις για ακυβερνησία

Υπογράμμισε πως "είχα κάποτε πει ότι δεν πρέπει να συμβεί το «ατύχημα». Όμως το «ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ» συνέβη. Και δυστυχώς ο τόπος κάθε μέρα καταρρέει. Γιατί οι υποσχέσεις που του έδωσε, όλες χρεοκόπησαν. Δεν ήταν υποσχέσεις έντιμες. Ήταν προσχεδιασμένες δήθεν «αυταπάτες». Ήταν οργανωμένα ψεύδη για να ξεγελάσουν το λαό μας. Τώρα λοιπόν, σας προειδοποιώ και για έναν κίνδυνο ακόμα: Την ακυβερνησία! Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση - συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα - αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τη "βόμβα", το στημένο ναρκοπέδιο, που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω του. Επανέλαβε πως δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές. Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική. Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή πανστρατιά! Δεν περισσεύει κανένας… Ο καθένας από μας έχει, ασφαλώς, δικαίωμα στην άποψή του. Ακόμα και στη διαφωνία με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση.” Ανέφερε “ακούστε την κοινωνία. Ακούστε τους… Κυρίως ακούστε τη νεολαία μας! Αυτές τις δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά, που βγαίνουν στους δρόμους κρατώντας την Ελληνική σημαία και ψέλνοντας τον Εθνικό μας ύμνο. Τα παιδιά μας είναι καλύτερα από μας!Βγαίνουν μέσα από τα σκοτάδια και διώχνουν το φόβο. Βγαίνουν μέσα από το τέλμα και φέρνουν την Ελπίδα. Δεν είμαι εγώ που σας μιλάω για Ελπίδα. Δεν είναι οι πολιτικοί που σας μιλάνε για Ελπίδα πια…Σας το φωνάζουν τα παιδιά μας!Ετοιμαστείτε για πανστρατιά!Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα… Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός. Για όλους τους Έλληνες…Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές!

"Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό!Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό!Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσανε!Η συνείδηση της παράταξης είναι όρθια! Η συνείδηση του Ελληνικού λαού, αφυπνίστηκε. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώσανε!Πάμε για την μεγάλη νίκη!Πάμε για την Ανάσταση της Ελλάδας! Πάμε να δώσουμε και πάλι φώς στο πρόσωπο της Ελλάδας. Γιατί, και ο Μίκης το έχει κάνει τραγούδι:«Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα»!Καλόν αγώνα!" ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα